RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Previziunile sumbre ale lui Stephen Hawking pentru omenire. Cele trei amenintari care ar putea duce la disparitia rasei umane

Profesorul Stephen Hawking avertizeaza ca omenirea este in pericol de disparitie din cauza propriilor progrese stiintifice. Razboaiele nucleare, incalzirea globala si virusurile programate genetic sunt principalele amenintari.

  

 

In cadrul Conferintelor Reith transmise de postul BBC Radio 4, Hawking avertizeaza ca progresul in stiinta si tehnologie genereaza noi scenarii care ar putea merge prost.

“Cu toate ca este putin probabil ca un dezastru sa aiba loc pe Pamant in urmatorii ani, aceasta posibilitate creste odata cu timpul si va deveni o certitudine peste o mie sau zece mii de ani. Pana atunci va trebui sa ne fi extins in spatiu, catre alte stele, astfel incat o calamitate pe Pamant sa nu reprezinte sfarsitul rasei umane. Cu toate acestea, nu vom fi capabili sa construim comunitati care sa se autosustina in urmatoarea suta de ani, asa ca va trebui sa fim foarte atenti in aceasta perioada.” Acestea sunt predictiile lui Stephen Hawking pentru omenire.

Este ironic faptul ca un om de stiinta de o asemenea importanta considera progresul stiintific principala sursa de amenintari pentru oameni. In trecut, Hawking a subliniat potentialul risc pe care il are inteligenta artificiala de a duce omenirea la pieire, dar insista asupra faptului ca intotdeauna se vor gasi modalitati de a face fata pericolelor. “Nu ne vom opri din progres sau sa ne intoarcem in trecut, asa ca vom fi nevoiti sa identificam pericolele si sa le facem fata. Sunt optimist si cred ca putem”, a declarat acesta.

Citiți articolul integral pe StirileProTV.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Doi studenţi ieşeni au inventat maşina în care poate urca scaunul cu rotile

Redacția

Simulările de Evaluare Națională și BAC 2021 pot fi reprogramate, în școlile din localitățile aflate în carantină, dar nu mai târziu de 15 mai

Iulia Huțanu

Topul motivelor care provoacă stres la locul de muncă

Redacția
Încarcă...