NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Acordul de mediu de la Paris va costa 16.500 de miliarde de dolari

16.500 de miliarde de dolari. Aceasta ar putea fi factura acordului de mediu de la Paris prin care ţările lumii se angajează să menţină temperatura globală la doar 1,5 grade Celsius peste nivelul de dinaintea Revoluţiei Industriale. Anual economiile occidentale le vor oferi ţărilor sărace şi în curs de dezvoltare ajutoare de 100 de miliarde de dolari ca să adopte forme mai curate de energie. Însă investiţiile în tehnologii verzi ar urma să fie de zece ori mai mari, pentru că şi ţările bogate vor trebui să cheltuiască foarte mulţi bani pentru reducerea poluării.

  

 

Ministrul francez de externe Laurent Fabius a fost unul dintre personajele cheie ale acordului de la Paris. Și-a luat în mod serios rolul de maestru de ceremonii și a realizat condițiile necesare unei înțelegeri între cele aproape 190 de țări participante.

Laurent Fabius, ministrul francez de externe: Îi invit pe participanți să adopte proiectul numit „Acordul de la Paris”. Mă uit în sală, văd că reacțiile sunt pozitive, nu aud nicio împotrivire. Acordul de mediu de la Paris este aprobat.

Miza financiară a acordului de mediu este una uriașă. Agenția Internațională pentru Energie estimează că măsurile adoptate la Paris vor costa nu mai puțin de 16.500 de miliarde de dolari până la finalul acestui secol. Însă potrivit Agenției, suma nu este chiar atât de mare câtă vreme țările lumii oricum vor plăti o sumă de patru ori mai mare, 68.000 de miliarde de dolari până în 2040 pentru asigurarea resurselor de energie.

Advertisements
Advertisements

Citește articolul integral pe Digi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}         

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Raport BNR: 2016 aduce benzină şi motorină mai ieftine, alimente şi ţigări mai scumpe

Redacția

Recuperatorii de credite nu vor mai avea voie să hărțuiască datornicii și nici să încaseze dobânzi în plus

Redacția

Ce reprezintă litera ”i” din cuvântul “iPhone”?

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site