NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ziua Europei, sărbătorită şi la Paşcani, în moduri inedite

În fiecare an, la 9 mai se serbează Ziua Europei. Evenimentul a fost marcat şi la Paşcani, prin diverse manifestări inedite în care protagonişti, au fost, desigur, elevii. Cu această ocazie, Liceul Tehnologic Mihai Busuioc din municipiu a organizat o activitate amplă, denumită sugestiv Europa Mai aproape 9, în care au fost implicaţi toţi elevii şcolii.

 

 

  

Cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au fost reprezentate de către aceştia, cu tot ceea ce înseamnă limbă, cultură, civilizaţie şi tradiţie. Îmbrăcaţi în portul specific fiecărei ţări, cu steaguri şi baloane în mâini, dar şi cu discursuri bine pregătite, fiecare participant şi-a luat rolul în serios şi nu s-a lăsat intimidat de concurenţă. Cu toţii s-au pregătit temeinic, şi au studiat fiecare detaliu, astfel încât să scoată în evidenţă ce are fiecare ţară mai bun şi mai frumos.

Ziua Europei a fost marcată şi la Casa Municipală de Cultură, care a organizat, încă de ieri, un spectacol deschis cu imnul naţional, urmat de imnul Europei şi muzică de fanfară asigurată de Miniband-ul Trubadurii, coordonat de profesorul Miky Atomei. Au urcat apoi pe scenă copiii de la Trupa Dream Dance, coordonaţi de profesorul Alin Hăşmăşan, dar şi trupa de dansuri populare Rapsozii Siretului, sub coordonarea lui Alexandru Gâmbuţă.

Cu ocazia acestei zile, directorul instituţiei a premiat cele mai frumoase desene cu tema „Europa în ochii copiilor”. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Profesorul Luciana Antoci este oficial noul inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi

Redacția

Înscrieri în clasa a V-a la Colegiul „Sadoveanu”. 52 de locuri disponibile. Iată condițiile!

Marius Parteni

Rezultatele admiterii de la UMF. Doi candidaţi au intrat cu 10 la Medicină Generală

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site