NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Zilele Municipiului Pașcani, ediția a X-a: discursurile oficialităților și evenimentele derulate la sediul administrativ

Deschiderea oficială a Zilelelor Municipiului Pașcani, ediția a X-a, a avut loc astăzi la sediul administrației locale, în sala de festivități a instituției.

La eveniment au fost prezente oficialități locale, județene, delegații din Republica Moldova, Ialoveni, comuna Pașcani, oameni de afaceri din municipiu, o parte dintre consilierii locali, cât și elevii care au obținut rezultate deosebite la învățătură și șefii de promoție.

Festivitatea a început cu intonarea Imnului Național al României, apoi o slujbă de Tedeum, oficiată de protopopul Pavel Postolachi, alături de un sobor de preoți.

Mădălina Bălan, prezentatoare evenimentului a invitat oficialitățile să transmită un mesaj celor prezenți la eveniment.

„În 1995 Pașcaniul a primit numele de municipiu, al doilea pe judeţul Iaşi. Am modernizat una din cele mai importante artere rutiere, strada Gării. Continuăm cu modernizarea străzilor Nicolae Iorga, Crinilor,Fântânele, Mihai Viteazul, Alea Calea Iaşului, Vasile Alecsandri, Libertăţi, 24 ianuarie,Tudor Vladimirescu. Ne propunem să extindem reţeaua de gaz şi electricitate. Cel tărziu anul viitor vor începe lucrările de reabilitare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare în valoare de peste 13 000 000 de euro, noul sediu al bibliotecii noastre urmează să fie dat în folosinţă, iar Palatul Cantacuzino şi câteva şcoli importante din municipiul nostru vor fi reabilitate cu fonduri europene”, a declarat primarul municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi. 

„Şi în acest an am venit cu mare plăcere să particip la Zilele Municipiului Paşcani, în acest an al Centenarului. Toate activităţile și proiectele se fac în cinstea Marii Uniri. Se vor continua de acum înainte toate investiţile începute. Când ne gândim la zilele unui oraş, de fapt ne gândim la zilele oamenilor, la ce face administrația pentru cetățeni”, a menționat Victorel Lupu, senator PSD.

„580 de milioane de euro au fost atraşi  în Iaşi, bani de la Fondurile Europene şi Guvernamentale.  Paşcaniul se dezvoltă, şi în această săptămână s-a început licitaţia pentru cel mai lung drum şi cu siguranţă în această toamnă se vor începe lucrările.  Sunt invesţii care se văd şi au fost alocate de Guvern”, a declarat  Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași. 

„Suntem în anul de graţie 2018. Este anul Centenar al Marii Uniri, este anul cănd trebuie să fim mai uniţi, este anul când trebuie să ne găsească mai buni, mai înţelepţi, şi să gândim pentru România noastră dragă proiecte care să dăinuie peste timp”, a fost și declarația primarului comunei Tătăruși, Costel Iosub.

„ Sunt măndru că locuiesc şi fac parte din Municipiul Paşcani. Vreau să vă asigur că aveţi parte de tot sprijinul meu și al Consiliului Local. Vă asigur de succesiunea proiectelor pe care le veţi implementa, şi nu în ultimul rând vreau să vă spun că Paşcaniul în ultima perioadă s-a transformat foarte mult. De când am plecat din Consiliul Local de 7 ani, Paşcaniul s-a schimbat şi se văd foarte multe investiţi. Nu în ultimul rând, vreau să îi felicit pe elevii care au fost astăzi premiaţi, copii ai Municipiului Paşcani, care au vut rezultate deosebite, atât ca şefi de promoţii, dar şi  la olimpiade . Nu în ultimul rând felicit și cadrele didactice”, a menționat Bogdan Alexa,președinte ANRSC.  

Un moment important al festivității a fost conferirea titlului de cetățean de onoare, profesorului de educație fizică și sport, antrenorul de rugby Neculai Tarcan. Antrenorul a fost aplaudat în picioare de întreaga asistență, momentul fiind cel mai apreciat din întreaga festivitate.

„Sunt onorat pentru acest titlu. Este o zi deosebită pentru mine. Este sărbătoare atunci când comunitatea din care faci parte îți recunoaște meritele pentru munca depusă în toți acești ani. Mulțumesc domnului primar și Consilulului Local, familiei mele care m-a ajutat și a avut răbdare cu mine atâția ani, prietenilor, colegilor, domnului profesor Pintilie, care a avut încredere în mine și am dus această ștafetă mai departe. Nu în ultimul rând mulțumesc acestor copii care s-au dedicat sportului și au ajuns, unde au ajuns.Ca drept dovadă avem trei sferturi din echipa național de rugby aici, în fața dumneavoastră”, a declarat profesorul Neculai Tarcan, cetățean de onoare al municipiului Pașcani.

O parte importantă a evenimentului  a constat în premierea olimpicilor, șefilor de promoție, cât și celor două tinere care au obținut media zece la Evaluarea Națională, în total sunt 35 de copii, plus îndrumătorii lor.

La ședința de Consiliu Local din această lună au fost votate două proiecte în acest sens. Astfel, șefii de promoție și fetele care au obținut media zece la Evaluarea Națională au primit din partea administrației locale câte 1000 de lei, flori și diplome,

Recompensați pentru reușita lor au fost și cei 13 olimpici și profesorii lor îndrumători. Și ei au primit câte 300 lei, diplome și flori.

Momentul festiv a fost încheiat cu  un recital al trupei Hypnotique, care din păcate s-a desfășurat într-o sală în care se mai aflau aproximativ 40 de persoane.

 

 

Advertisements
Loading...

Related posts

O parte din operatorii de taxi au obținut aprobare pentru majorarea prețurilor

Diana Marcu

O adresă a Prefecturii putea fi de bun augur pentru acuzaţii din dosarul Agrocomplex

Redacția

Autoritatile avertizeaza! Traditia de Ignat se poate termina pe patul de spital!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site