RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

De astazi, vine “gerul Bobotezei” peste toata tara: temperaturile coboara pana la -25 de grade. Zonele in care va ninge

Marti, temperaturile continua sa scada, mai vin cateva ninsori slabe, iar vantul sufla tare la munte, in est si in sud-est. Si, asa cum spune traditia, chiar va fi “gerul Bobotezei”.

De marti, frigul coboara peste toata tara. Asadar, cei care merg la Slujba de Boboteaza, trebuie sa imbrace haine groase.

Meteorologii au emis o informare pentru vreme deosebit de rece, incepand de la ora 14, pana in 9 ianuarie, la ora 10.

  

In urmatoarele zile, vom dardai, mai ales noaptea si dimineata. Temperaturile vor cobori in mai multe zone pana la -15 grade Celsius, iar izolat se vor inregistra chiar si -25 de grade.

Chiar si in timpul zilei va fi rece, cu temperaturi intre -10 si 0 grade. In plus, marti si in special marti noapte, vantul va sufla cu putere in Moldova, jumatatea estica a Munteniei si in Dobrogea.

Marti, tendinta va fi de racire si va ninge slab, pe suprafete destul de restranse. Vantul va ajunge la viteze mari in sud-est, la munte si in Moldova, iar maximele vor fi de la -9 la plus 3 grade.

In Dobrogea si in Baragan, norii vor fi numerosi, va fulgui din cand in cand, iar vantul va ajunge la viteze mari si la rafala se poate ajunge la 55-65 km/h.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei, se raceste, asa ca valorile termice vor deveni negative. Vor fi momente insorite dar si conditii de ninsoare slaba.

In jumatatea nordica a Moldovei, se raceste, va ninge, iar vantul va sufla cu putere si va viscoli ninsoarea. Maximele coboara pana la valori de minus 5 si minus 6 grade Celsius. Marti noapte va fi ger.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, cerul va fi acoperit de nori, va fulgui cu totul izolat, iar maximele vor fi negative.

Ceva mai bine va fi in vestul tarii, unde maximele vor fi usor pozitive, vantul nu va pune probleme si va fulgui cu totul izolat.

In centrul Romaniei, urmeaza o zi rece, cu multi nori si maxime exclusiv negative. Va ninge, mai ales in regiunile montane unde vantul va sufla cu putere si va viscoli ninsoarea sau va spulbera zapada deja depusa.

In sud-vestul tarii, vom avea vreme schimbatoare, poate si cateva momente insorite, iar sansele de ninsoare vor fi destul de reduse.

Mai rece va fi si in sudul tarii, unde marti nu vom avea mai mult de 1 grad Celsius.

Se raceste si in Capitala, iar vantul va sufla intre slab si moderat. La amiaza, vor fi cel mult zero grade, iar marti noapte se vor inregistra intre minus 13 si minus 11 grade. Ar putea sa cada cativa fulgi de zapada, iar presiunea atmosferica va creste.

Si la munte, valorile termice vor fi in scadere, iar cantitatile de precipitatii destul de mici. Va ninge slab in majoritatea masivelor, iar vantul va ajunge la viteze de 66-65 km/h, va viscoli ninsoarea sau va spulbera zapada deja depusa. Marti noaptea va fi ger cam peste tot.

Marti, vremea va fi din ce in ce mai rece, iar dupa lasarea noptii va fi ger pe suprafete foarte mari. Va ninge slab la munte, in nord-est si pe arii mici in centru si in sud, iar vantul va mai ajunge la viteze mari in Moldova, in jumatatea estica a Munteniei, in Dobrogea si la munte unde vor fi rafale de 55-65 km/h. Maximele vor fi de la minus 8 la plus 3 grade.

Miercuri, va fulgui cu totul izolat, iar vantul va fi mai nervos in sud-est si la munte. Joi, va ninge slab in vest, iar dupa lasarea noptii si in nord. Vineri, vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare in vest, in centru si in nord si tot vineri tendinta va fi de incalzire. Pana atunci insa va fi foarte frig.

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Sursa: Pro TV

Related posts

Plombări pe strada Ion Creangă din Boșteni, înainte de turnarea stratului de asfalt!

Marius Parteni

Politicienii din opoziție condamnă îngrădirea accesului în Primărie a jurnaliștilor

Marius Parteni

7,2 km de drum european recepționat în comuna Ruginoasa! Finanțarea vine din bani europeni!

Marius Parteni
Încarcă...