RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

WSJ: De ce lira turcească cade precum o stâncă?

În timp ce guvernul încheie acorduri cu ţările din Golf pentru a putea ridica în picioare lira turcească, care pierde din valoare, situaţia economiei turce continuă să fie sub lupa presei străine.

În articolul publicat de Wall Street Journal este analizată politica economică a preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan şi mutările lui neobişnuite. În articol se precizează că decizia preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan, de a reduce rata dobânzii de referinţă este contrară gândirii economice tradiţionale şi că ţări cu economii emergente precum Rusia, Mexic şi Brazilia cresc rata dobânzilor de referinţă pentru a putea lupta cu inflaţia şi a nu se confrunta cu o criză valutară, citează turcii de la Chumhuriyet.

Lira turcească a fost aruncată în foc

În interviul acordat WSJ economistul William Jackson, care se ocupă de pieţele emergente în Capital Economic’s, compania de consultanţă economică din Londra, spune: “Nu vedem că cei care promovează politica încearcă să întoarcă invers direcţia, să atragă din nou investitorii în ţară”.

  

WSJ scrie că politica de reducere a ratei dobânzii de referinţă a lui Erdoğan a aruncat în foc lira turcească, considerată în acest an cel mai rău instrument de investiţii. În articol este exprimată îngrijorarea companiilor,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

România în Schengen. Aurescu: Sunt șanse bune să obținem un rezultat pozitiv, inclusiv până la finalul anului

Redacția

Ciolacu, ironii la adresa PNL: Și-au ales la prânz președintele, că să-l schimbe seara / Ce spune despre Rareș Bogdan

Redacția

România trimite alți 142 de pompieri în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

Redacția
Încarcă...