RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Zelenski: Pentru a doua oară în acest an, Rusia pierde controlul asupra evenimentelor

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a remarcat, luni, în discursul video adresat naţiunii, că incidentele de duminică de pe aeroportul din capitala Daghestanului, Mahacikala, luat cu asalt de protestatari care căutau pasageri israelieni, arată, deja pentru a doua oară în acest an, după revolta eşuată a mercenarilor ruşi din iunie, că Moscova a pierdut controlul asupra evenimentelor.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency/Ukraine Presi / Zuma Press / Profimedia

„Trebuie să evaluăm cu sobrietate sistemul rusesc. Şi-au mobilizat toate forţele pentru a încerca să nu piardă ceea ce au cucerit în Ucraina, dar, în acelaşi timp, şi-au poluat teritoriul cu un asemenea nivel de ură şi degradare încât, pentru a doua oară în acest an, Rusia pierde controlul asupra evenimentelor. Fie rebelii mărşăluiesc spre Moscova şi nimeni nu-i opreşte, fie verticala puterii din Daghestan se evaporă şi are loc un adevărat pogrom. Toate acestea sunt semnale că Rusia încă mai poate rezista luptelor şi, uneori, poate creşte presiunea pe linia frontului, dar nu este capabilă să reziste în această confruntare din punct de vedere strategic”, a punctat Zelenski în mesajul transmis compatrioţilor la sfârşitul zilei, relatează News.ro.

  

„Din punct de vedere strategic, trebuie să fim cu toţii puternici,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

STENOGRAME Exemplu de cum au votat parlamentarii fără să știe ce, în ultima ședință înainte de vacanța de vară. Afectați vor fi prosumatorii de energie

Redacția

Descarcă prima listă de proiecte respinse și a patra listă de proiecte aprobate la finanțările PNRR de max. 100.000 EUR

Redacția

Eduard Hellvig: Toate cancelariile și analiștii militari occidentali se pregătesc pentru ce este mai rău

Redacția
Încarcă...