NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Un tren care transporta un produs chimic folosit la fabricarea plasticului a deraiat în nordul SUA/ Incendiu uriaş, sute de persoane evacuate

Un tren care transporta un produs chimic a deraiat în nordul Statelor Unite, provocând un incendiu uriaş şi evacuarea a câteva sute de persoane, au indicat sâmbătă responsabili şi media americane, notează AFP, citată de Agerpres.ro.

Deraierea vineri seară a acestui tren de 50 de vagoane la East Palestine, în statul Ohio în apropierea frontierei cu Pennsylvania, nu a provocat victime.

S-au auzit mai multe explozii, în timp ce vagoanele au continuat să ardă sâmbătă, potrivit presei locale, în pofida eforturilor pompierilor, încetiniţi de îngheţul apei în cisterne din cauza frigului polar care s-a abătut în acest weekend asupra acestei regiuni a Americii de Nord.

Trenul transporta clorură de vinil, o substanţă chimică folosită la fabricarea plasticului.

Advertisements
  

Aproximativ 2.000 de locuitori, aproximativ jumătate din populaţia oraşului East Palestine, au primit ordin să evacueze locuinţele. Autorităţile locale le-au ordonat tuturor locuitorilor pe o rază de 1,6 kilometri de locul dezastrului să părăsească zona.

„Nu vom spune niciodată destul despre necesitatea de a sta departe de locul” accidentului, a scris primarul aşezării într-un mesaj postat pe Facebook.

Advertisements

sursa: News.ro

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cele 7 județe în care nu s-a înregistrat niciun caz nou de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Redacția

Invitați RTV au promovat mesaje similare cu cele ale propagandei Rusiei la doar câteva ore după ce postul fondat de fugarul Sebastian Ghiță susținea că ”nu a fost și nu va fi o platformă unde ideile putiniste să poată fi expuse”

Redacția

Mircea Geoană: În următoarea perioadă, forţele ruseşti se regrupează pentru a lansa o nouă ofensivă pentru ocuparea regiunii Donbas şi a sudului Ucrainei, inclusiv pentru controlul asupra nordului Mării Negre

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site