NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Un gamer care joacă 6-8 ore pe zi, despre dependența fenomenului: ”Când începi să stai închis în casă cu zilele, nu mai ieși afară deloc și începi să rupi legăturile sociale, atunci, da, putem spune că te confrunți cu o dependență”

Gaming-ul este astăzi unul dintre principalele domenii de interes pentru tineri, devenind un fenomen care capătă o amploare tot mai mare, inclusiv în România. În fapt, recent, tânăra Ana Dumbravă (23 de ani) din Rădăuți a fost declarată cel mai bun jucător de Counter Strike din lume.

Având în vedere tehnologia care avansează tot mai rapid, gaming-ul a început să fie accesibil pentru oricine, industria de jocuri investind sume serioase de bani inclusiv în „mobile-gaming” – adică jocurile pe telefon care au ajuns în ultimii ani la o popularitate foarte mare. Dar, în ciuda accesibilității telefoanelor, „regele” gaming-ului autohton a rămas tot calculatorul. 

Potrivit unui studiu realizat de DFC Intelligence, 40% din populația globală este considerată a fi gamer, iar 48% dintre toți gamerii se joacă pe calculatoare. Cum s-a ajuns la 40%, poate se întreabă unii? Răspunsul e simplu și intuitiv. Dacă ți-ai descărcat foarte popularul joc „Candy Crush” pe telefon și ai parcurs nivelele acestuia, ești considerat gamer. 

Advertisements

Popularitatea consolelor precum Xbox sau Playstation este în continuare ridicată, însă societatea tinde să aleagă și să meargă pe direcția telefonului sau a computerului pentru că sunt mai accesibile, cât și pentru că sunt multifuncționale: Dacă pe o consolă nu poți decât să te joci și să vezi filme,

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Din România, Garry Kasparov: „Dacă vrem ca acest război să se încheie, trebuie să ne asigurăm că regimul Putin se va prăbuși”

Redacția

Lidl retrage de la comercializare un sortiment de napolitane în care a fost detectată Salmonella

Redacția

PNL şi UDMR au lucrat la Programul de Guvernare, la Palatul Victoria. Consultări cu reprezentanţii minorităţilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site