RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Roverul Perseverance al NASA a început să colecteze probe de rocă de pe Marte

Roverul Perseverance a luat o bucată de rocă de pe Marte, a anunțat vineri NASA, prima dintre cele treizeci de mostre care, în câțiva ani, vor fi readuse pe Pământ pentru analiză, potrivit AFP.

Agenția spațială americană a lansat fotografii care arată clar, lângă umbra vehiculului, o mică movilă cu o gaură în centru – prima realizată de robot pe planeta roșie.

„A început colectarea probelor!”, a exclamat pe Twitter directorul științific al agenției spațiale americane, Thomas Zurbuchen.

În total, procesul de colectare a unei probe – de mărimea unei crete și sigilată într-un tub etanș – ar trebui să dureze 11 zile.

  

Obiectivul: să căutăm semne ale vieții antice, precum urme de viață microbiană fosilizate în roci, dar și să înțelegem mai bine geologia marțiană.

Perseverance va fora în suprafața marțiană și trebuie să colecteze cam jumătate de kilogram de roci și praf marțian în câteva zeci de mici tuburi din titan, perfect sigilate, tuburi pe care le va lăsa pe solul marțian.

Aceste tuburi ar trebui să fie culese peste câțiva ani de o altă misiune care, într-o serie de pași dificili, să le aducă pe Terra unde să fie analizate în cele mai bune laboratoare.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Deputat PNL: Companiile vor plăti această taxă de solidaritate a PSD, dar cetățenii vor suporta

Redacția

Premii de 200 de milioane de dolari acordate de fondatorul Amazon, Jeff Bezos. Un colaborator CNN și un chef, recompensați de cel mai bogat om din lume

Redacția

Stroe, despre afirmaţia lui Ciolacu că liberalii au discutat la Sinaia să atace liderii PSD: „Pur şi simplu zvonul auzit de domnul Ciolacu nu există” / „Nu am discutat despre schimbarea conducerii ANRE”

Redacția
Încarcă...