NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

(Video) Orban, Arafat și câțiva miniștri, la Iași la plecarea unei echipe medicale în Moldova

Momentul va fi marcat de prezența la Iași a unei delegații guvernamentale condusă de însuși premierul Ludovic Orban. Vor fi prezenți, de asemenea, ministrul Apărării, ministrul Afacerilor Externe și secretarul de stat Raed Arafat. Acesta din urmă este comandantul acțiunii pentru Republica Moldova, care cuprinde în total 53 de membri:

– Personal al IGSU – 9 persoane

– Personal Medical – Ministerul Sănătății – 32 de persoane

– Personal Medical – Ministerul Apărării Naționale – 12 de persoane

Echipa medicală va aduce totodată în Republica Moldova 3000 de combinezoane de protecție, 6000 de măști FFP2, 6000 de măști chirurgicale, 11.500 de perechi de mănuși, 100 de viziere și alte echipamente de protecție specifice.

În statul vecin se înregistraseră până ieri 3771 de cazuri de îmbolnăvire, dintre care 1114 sunt cei vindecați și 111 reprezintă numărul deceselor.

Deplasarea echipei medicale către localitățile Chișinău, Cahul și Bălți va fi realizată cu mijloace de transport ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Comandamentului Logistic Întrunit din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Echipa de medici și asistenți medicali cu specializări în Anestezie și Terapie Intesivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă va desfășura activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unitățile sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul pentru o perioadă de 15 zile. Echipamentele de protecție pentru echipa medicală vor fi asigurate de IGSU pe întreaga durată a misiunii, acestea constând în combinezoane, măști, mănuși și viziere. Totodată, legătura cu autoritățile responsabile din Republica Moldova si asigurarea logistică vor fi realizate doi ofițeri din cadrul IGSU.

De asemenea, pentru buna desfășurare a activităților, Ministerul Apărării Naționale contribuie cu 10 sisteme de izolare și transport al personalului contaminat cu agenți biologici, echipamente care vor fi donate la finalul misiunii, Republicii Moldova.

ZIARUL DE IASI

loading...
Advertisements

Related posts

ANCOM îi pune la punct pe primarii din judeţ

Redacția

Reprezentanții persoanelor cu autism cer locuri speciale în licee și școli profesionale

Redacția

Noua realitate din fabricile ieşene: măşti, mănuşi, termometre şi dezinfectat la ordinea zilei

Redacția
Încarcă...