RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Măsuri de relaxare a unor restricții, de la 1 august. LISTA acestora / Ce restricții vor fi pentru persoanele nevaccinate

Guvernul a adoptat miercuri hotărârea cu noile măsuri de relaxare a unor restricții care vor intra în vigoare din 1 august. Aceste măsuri vin în contextul în care medicii avertizează cu privire la valul 4 al pandemiei. Astfel, va crește numărul persoanelor care vor putea lua parte la evenimente culturale și artistice sau la nunți și botezuri, iar cluburile, barurile și discotecile vor fi deschise până la ora 02.00, însă vor avea acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID.

”Am aprobat măsurile de relaxare de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri, multe dintre ele sunt menţinute”, a spus premierul Florin Cîţu.

El s-a referit la evenimentele cultural-artistice şi de divertisment organizate în spaţii deschise, unde vor putea lua parte cel mult 75.000 de persoane, în localităţile cu incindenţă mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori.O condiţie importantă este că participanţii trebuie să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi.

Premierul s-a referit şi la condiţiile de participare la competiţii sportive – permise cu spectatori până la 75% din capacitatea spaţiului – cu asigurarea unei distanţe de 1 metru, dacă rata de infectare este mai mică de 2.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Parlamentul mărește salariile personalului de la Senat și Camera Deputaților

Redacția

​Adrian Câciu vorbește despre educația financiară și avuția netă, dar el nu are investiții legate de bursă

Redacția

Portugalia, calificată în optimi după 2-0 cu Uruguay, la turneul final din Qatar

Redacția
Încarcă...