RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Hamas a difuzat o înregistrare video cu trei ostatici israelieni în vârstă care cer Israelului să-i elibereze

Aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qasam a difuzat luni o înregistrare video în care apar trei israelieni în vârstă, în viaţă, între ostatici pe care-i ţin în Fâşia Gaza de la atacul de la 7 octombrie în Israel, relatează News.ro citând AFP.

Israelieni captiviFoto: Captura video

În această înregistrare – intitulată „Nu ne lăsaţi să îmbătrânim aici” -, cei trei bărbaţi, care poatră barbă, apar aşezaţi pe scaune, iar unul dintre ei le transmite un mesaj autorităţilor israeliene prin care le cere să facă în aşa fel încât să obţină eliberarea lor.

  

Presa israeliană scrie că cei trei bătrâni din imagini au vârsta cuprinsă între 79 şi 84 de ani şi sunt originari din kibuţul Nir Oz, una dintre colectivităţile vizate în atacul unor comandouri Hamas la 7 octombrie în sudul Israelului.

„Este un video al terorii criminale care arată brutalitatea Hamas faţă de civili în vârstă şi nevinovaţi care au nevoie de atenţie medicală”, denunţă un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari.

Atacul de la 7 octombrie s-a soldat cu 1.140 de morţi în Israel, majoritatea civili, potrivt unui bilanţ întocmit de AFP pe baza ultimelor date oficiale israeliene disponibile.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Editori importanți lansează și dezbat Pactul pentru Lectură, chiar de Ziua Națională a Lecturii. „România are cea mai mică piață de carte din toată Uniunea Europeană”

Redacția

FC Rapid, după ce Dorinel Munteanu a spus că unii suporteri rapidişti sunt „bronzaţi”: Am rămas stupefiaţi şi suntem indignaţi

Redacția

Forţa Dreptei a devenit oficial partid politic. Ludovic Orban: Continuăm tradiţia PNL. E o construcţie pe termen lung, nu doar pentru alegerile din 2024

Redacția
Încarcă...