RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Finlanda semnează cu SUA un acord de consolidare a cooperării militare, la o zi după amenințările lui Putin

Finlanda a semnat luni un acord de consolidare a cooperării sale militare cu Statele Unite, la o zi după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o creșterii a prezenței militare ruse la granița cu Finlanda în urma aderării acestei ţări scandinave la NATO, transmite News.ro.

Acordul care oficializează relaţii mai strânse între Washington şi Helsinki a fost salutat de către ministrul finlandez al Apărării Antti Hakkanen drept ”un semn puternic al angajamentului Statelor Unite faţă de apărarea Finlandei şi întregii Europe de Nord”.

”Nu ne aşteptăm ca Statele Unite să se ocupe de apărarea Finlandei. Însă acest acord ne îmbunătăţeşte în mod important capacitatea de a acţiona împreună în toate situaţiile”, a subliniat el la semnarea acordului la Washington, alături de secretarul de Stat american Antony Blinken.

Finlanda – care a respins o invazie sovietică în iarna 1939-1940 – a evitat timp de zeci de ani să adere la NATO, de frică să nu-şi supere vecinul.

  

Însă relaţiile Finlandei cu Rusia s-au deteriorat în mod considerabil după invazia Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022 care a determinat Finlanda, îngrijorată de securitatea sa, să adere la NATO în aprilie 2023.

Duminică,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Guvernul SUA, hotărât să îşi atingă obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, în pofida deciziei Curții Supreme

Redacția

Țigările se scumpesc din nou. O OUG în acest sens va fi adoptată luni

Redacția

​Business report ​Sfânta jumătate de oră în trafic. Beți apă de la robinet? Ce ne așteaptă în 2022? Lagărul de copii. Debandada raportărilor. Absurdul reluării cursurilor: 30 de școli din localități cu rată de infectare zero învață online

Redacția
Încarcă...