NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

„Victoria” PSD la partiale este o mare infrangere. PSD a pierdut in realitate 7 primarii, controla 24 de primarii inainte de alegeri din cele 35

PSD continua sa sustina ca a inregistrat o mare victorie la alegerile partiale de duminica pentru ca a obtinut 17 primarii din cele 35. Insa, PSD controla inainte de alegeri 24 de primarii din cele 35, prin urmare a pierdut 7 primarii.

Dupa alegerile locale de anul trecut, PSD controla 24 de localitati din cele 35 in care duminica au avut loc alegeri pentru functia de primar. PSD a reusit sa recucereasca doar 17, pierzand astfel sapte primarii.

Intrebat luni ce fel de „victorie” este aceasta, purtatorul de cuvant al PSD, Radu Oprea, a raspuns acru: „17 primari  inseamna mai multi decat are toata coalitia de guvernare. Este un rezultat foarte bun, asta arata ca cetatenii apreciaza politicile publice generate de PSD”.

Primariile pierdute de PSD au fost castigate de PNL, PNL obtinand 16 victorii in urma alegerilor de duminica.

  

Prim-vicepresedintele PSD, Sorin Grindeanu, a sustinut duminica seara ca PSD a castigat alegerile anticipate.

„PSD a obtinut o victorie. PSD a castigat alegerile pentru primar in 17 localitati, partidele din actualul arc guvernamental au castigat in 16 localitati. In celelalte doua au castigat independenti, PSD nu a avut candidati. E un nou semnal ca PSD castiga toate alegerile. Din sase orase, PSD a castigat trei: Bocsa, Targu Bujor si Filiasi. PSD este cel mai important partid din Romania si care castiga alegerile”, a anuntat Grindeanu intr-o conferinta de presa.

Liderul PNL Ludovic Orban a anuntat luni victoria Partidului National Liberal in alegerile partiale de duminica. Orban afirma ca PNL a castigat alegerile pentru 15 primarii, din cele 35 pentru care au avut loc alegeri, precum si pe cele pentru Consiliul Local Cojasca (jud. Dambovita).

”Victorie a Partidului National Liberal in alegerile partiale”, a scris Orban pe Facebook.

Conform liderului liberali, PNL a castigat deja in: Metes – judetul Alba, Zabrani – judetul Arad, Sinca Noua – judetul Brasov, Cuza Voda – judetul Calarasi, Branistea si Cojasca (CL)- judetul Dambovita, Sadova si Terpezita – judetul Dolj, Bumbesti Pitic – judetul Gorj, Sarmizegetusa si Romos – judetul Hunedoara, Bragadiru si Ganeasa – judetul Ilfov, Simleu Silvaniei – judetul Salaj, Vicovu de Sus – Suceava, Voiteg – Timis.

”Ii felicit pe Daniel Sanzaiana, Danut Codrean, Adrian-Dan Ciocan, Monica-Silvia Ceausescu, Mihai Visinescu, Virgil-Daniel Gruia, Horatiu-MIhai Lazar, Irina Cojocaru, Leontin-Dorin Hibais, Daniela-Mihaiela Csatlos-Koncz, Raul-Gabriel Niculae, Gabriel Lupulescu, Mihai-Cristian Lazar, Vasile Iliut, Niculae-Ioan Pop, dar mai ales ii felicit pe oamenii care le-au acordat increderea si i-au votat. Ei sunt adevaratii castigatori ai alegerilor pentru ca au ales cea mai buna varianta pentru dezvoltarea comunitatilor lor”, afirma Orban.

aktual24.ro

Advertisements

Related posts

Vosganian, cel mai „scump“ parlamentar ieșean. Mandatul aleșilor: 6,5 milioane euro

Redacția

Tîrgu Frumos: Ședință Consiliul Local, 31 octombrie 2016 (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Pintilie răspunde acuzelor PSD: Lorimer nu are datorii la bugetul local!

Răzvan Grecu
Încarcă...