RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Deputatul Movilă: Cine conduce România? Ponta sau directorul CNADNR?

Ieri, Autostrada Iaşi – Tg. Mureş a fost clasată de către directorul CNADNR la capitolul investiţii inoportune, din cauza costurilor extraordinar de ridicate.

După aproape un an şi jumătate de când Ponta s-a urcat pe scaunul de premier, după două campanii grele în care USL a supralicitat cu proiecte de investiţii pentru Iaşi şi după luni de zile în care ministerele n-au ştiut prin ce sertare să mai închidă acest proiect, s-a trezit directorul CNADNR să spună că, totuşi, parcă este prea scumpă.

Costul acestei investiţii se ştia de ceva ani, din timpul PDL-ului, care de bine, de rău, a făcut un prim pas şi a finalizat studiul de fezabilitate. Preţul a fost la fel şi în timpul campaniilor dar mai ales şi în timp de criză, când, aflat în opoziţie, Ponta oferea soluţii care mai de care mai bune, acelaşi Ponta care a venit la Iaşi să spună că vom avea şi aeroport şi autostradă. De venit la Iaşi a mai venit, dar noi n-am mai văzut nimic din ce s-a promis.

  

Cel care conduce România este şeful Guvernului, nu şeful CNADNR. Nu avem nevoie să ni se spună că este nevoie de bani, ci să se găsească bani.

Am depus săptămâna trecută, la sediul Guvernului, o scrisoare deschisă prin care i-am cerut lui Victor Ponta să lămurească situaţia acestei investiţii şi să ne spună clar la ce minister se află proiectul şi cine se va ocupa de ea. Ieri, şeful CNADNR, a transmis faptul că Autostrada Iaşi – Tg. Mureş costă prea mult şi că este puţin probabil să se realizeze.

Să nu uităm că în ultima vreme tot mai multe voci din PSD susţin o nouă autostradă, o legătură între Bacău şi Braşov, fără nici o legătură cu Iaşul. Dacă într-adevăr se confirmă acest traseu, atunci este cât se poate de clar de ce parlamentarii PSD de Iaşi nu au semnat memoriul pentru susţinerea Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş. Atunci vom fi puşi în faţa celei mai mari trădări ale PSD-ului faţă de Iaşi şi faţă de Moldova.

 

Liderii USL, locali şi naţionali, măcar să aibă bunul simţ şi să iasă în faţa ieşenilor şi să-şi asume eşecul acestui proiect! N-avem nevoie nici de autostrăzi de rezervă şi nici de şefi de instituţii care să ne transmită mesaje din partea celor care au venit personal să ceară voturi în schimbul unor proiecte importante, precum cel al acestei autostrăzi.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Pro România Iași a depus dosarele pentru alegerile parlamentare. Medicul Iuliana Rățoi candidat pe loc eligibil la Camera Deputaților

Oana Cordoneanu

Situație ingrată pentru primarul din Mircești. USR Plus în opoziție!

Marius Parteni

Scandal pe tema bannerelor electorale! PNL întârzie să le dea jos, PSD se preface că a vrut să le amplaseze

Marius Parteni
Încarcă...