RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Victor Ponta, către Radu Stroe: Codul Rutier să fie mai dur, sunt multe accidente

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, ca la definitivarea noului Cod Rutier, aflat în dezbatere publică, să ţină cont mai ales de numărul prea mare al deceselor în accidente şi amenzilor neplătite, ministrul spunând însă că a „atenuat” din sancţiuni inclusiv după emisiuni TV.

 

Să ţineţi cont de toate opiniile, dar cel mai mult vă rog să ţineţi cont de realitate: avem mult prea mulţi oameni care mor pe străzi în accidente rutiere, mult prea mulţi oameni care nu plătesc amenzi – noi le dăm amenzile şi ei le aruncă la coş, că nu păţesc nimic – prea multe vieţi pe care am putea să le salvăm. O să fim impopulari pentru o parte dintre cei care sunt supuşi unei legislaţii mult mai dure, dar cred că suntem din nou într-un moment, ca şi în alte zone, în care trebuie să luăm decizii. Continuaţi dezbaterea, îndreptaţi ce este de îndreptat, dar nu vă înmuiaţi”, i-a spus Ponta ministrului, în şedinţa de guvern.

  

Ministrul a afirmat că se lucrează permanent la acest document, dar că au fost „atenuate” unele dintre sancţiunile pecuniare, inclusiv cele legate de ridicarea carnetului de condus, deoarece a ţinut cont de observaţii primite din partea unor „personalităţi”, a unor colegi din Parlament şi altele formulate „la emisiunile din media”.

„Nu va fi chiar atât de rău”, a continuat Stroe, întrerupt însă de Ponta care l-a atenţionat ca noul Cod Rutier să nu fie totuşi „chiar foarte bun”.

Ministrul a continuat spunând că nu drumurile, ci consumul de alcool, viteza şi condusul fără carnet sunt principalele cauze care conduc la accidente rutiere.

Noul Cod Rutier ar urma să fie aprobat de Guvern săptămâna viitoare.

Comisarul șef Lucian Diniță, șeful Direcției Poliției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), a explicat că noul Cod Rutier nu a introdus nimic nou în ceea ce privește circulația pe drumurile publice.

sursa stirile digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

A început turnarea covorului asfaltic pe E85

Redacția

Incertitudinea fiscală de la Guvern îi încurcă planurile lui Isărescu. Majoritatea analiștilor financiari cred că vom vedea taxe mai mari care se vor duce în inflație și creșteri ale ratelor la credite

Redacția

Washingtonul dispus să o lase pe preşedinta Taiwanului să vină în SUA

Redacția
Încarcă...