NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Vești bune pentru mame! Vor primi ajutor de la Guvern

Mamele cu venituri reduse vor primi produsele necesare ingrijirii nou-nascutului in primul trimestru de viata, a anuntat, joi, prim-ministrul Viorica Dancila.

 

  

”Ne preocupa permanent si situatia persoanelor care sunt supuse riscului de saracie, excluziune sociala si de marginalizare. Venim astazi in sprijinul persoanelor defavorizate prin noi masuri de ajutorare. Mamele cu venituri reduse, aflate in risc de abandon, vor primi produsele necesare ingrijirii nou-nascutului in primul trimestru de viata’, a declarat Dancila la inceputul sedintei de Guvern.

Potrivit sefei Executivului, persoanelor fara adapost le vor fi oferite articole de imbracaminte si incaltaminte, saci de dormit si produse de igiena. De asemenea, pentru toate persoanele din categoriile vulnerabile vor fi acordate produse de stricta necesitate de doua ori pe an, fata de o singura data pe an, cum primeau pana acum, a precizat premierul. ‘Aceste trei masuri sunt in concordanta cu indeplinirea obiectivului asumat in cadrul Strategiei Europa 2020 si a Programului National de Reforma de a reduce cu 580.000 numarul de persoane expuse riscului de saracie si excluziune sociala pana in anul 2020’, a mai afirmat Dancila.  

sursa www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Disperare pentru o familie din Paşcani. 25.000 lei penalităţi la plata chiriei locuinţei sociale în care trăiește

Ema Roman

Prognoza meteo ianuarie 2019. Vremea la începutul noului an

Redacția

Direct pe plajă, cu avionul, într-o oră! Cursa Iași-Constanța, atracția verii.

Carmen Bălăceanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site