RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Veste proasta pentru elevi: Cine a picat Bac-ul de doua ori va plati o taxa de 230 de lei

Candidatii de la Bacalaureat din promotiile anterioare care au sustinut de cel putin doua ori examenul fara sa-l promoveze si se prezinta la toate probele acestuia vor plati in acest an o taxa de 230 de lei, potrivit unei note a Ministerului Educatiei Nationale.

 

In cazul in care candidatii nu vor participa la tot examenul, suma pe care acestia trebuie sa o plateasca va fi stabilita diferentiat, in functie de numarul de probe sustinute, luandu-se in calcul toate cheltuielile necesare evaluarii fiecarui absolvent.   

  

Taxa este valabila si pentru candidatii proveniti din invatamantul particular. Nivelul taxei este similar cu cel de anul trecut.

Inscrierea candidatilor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an va avea loc intre 27 si 31 mai. Prima proba a examenului, cea pentru evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, va avea loc in perioada 10-12 iunie. A doua proba, cea pentru evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, este programata pentru perioada 12-14 iunie. Proba pentru evaluarea competentelor digitale va avea loc intre 17 si 21 iunie, iar cea pentru evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba internationala, intre 25 si 28 iunie.

Probele scrise vor incepe pe data de 1 iulie, cu limba si literatura romana. Va urma pe 2 iulie proba scrisa la limba si literatura materna, iar pe 3 iulie va avea loc proba scrisa obligatorie a profilului, Proba scrisa la alegere a profilului si specializarii este programata pentru data de 5 iulie. Primele rezultate vor fi afisate pe data de 8 iulie, iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi. Rezolvarea contestatiilor va avea loc între 9 si 11 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 12 iulie.

sursa telem.ro

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Decizie radicală în Italia: copiii nu se mai întorc în clase în acest an școlar

Redacția

Gata cu școala online? Ce se va întâmpla în toamnă dacă numărul cazurilor rămâne mic

Redacția

Costul standard per elev în învăţământul gimnazial va creşte

Redacția
Încarcă...