NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Veste bună pentru toate mamele din România. Ce se va întâmpla cu indemnizaţia

Toate mămicile ar putea primi indemnizaţii de creştere a copilului, indiferent de venit. Ministrul Muncii a declarat, la România TV, că Guvernul pregăteşte un pachet de măsuri pentru creşterea copiilor. Astfel, ar putea fi eliminat plafonul de venit până la care se acordă indemnizaţia de creştere a copilului în acest moment. În plus, şi alocaţiile copiilor ar putea fi majorate, în funcţie de posibilităţile bugetului de stat.

 Guvernul pregăteşte un pachet de măsuri pentru creşterea copiilor

“În ceea ce priveste cuantumul alocatiei, facem calcule si in masura in care din punct de vedere fiscal bugetar avem posibilitatea sa le crestem, aşa cum am făcut pentru 500.000 de copii din familiile sărace, vom proceda şi în continuare. În momentul de faţă facem calcule dacă şi cu cât se poate mări. Pentru indemnizatia de crestere a copiilor se ia în calcul un întreg pachet de măsuri, inclusiv eliminarea barierei privind limita superioară de 3.400 de lei. Toate acestea înseamnă calcule”, a declarat la România TV Rovana Plumb, ministrul Muncii.

  

Anul trecut, ministrul Muncii anunţa că susţine extinderea concediului de maternitate pentru mame prin introducerea unor facilităţi şi indemnizaţii pentru mamele care nasc şi sunt în şomaj sau nu au un loc de muncă.

“A fost o discuţie în cadrul Forumului (de la Milano n.r) privind extinderea concediului de maternitate pentru mame. Este un model pe care eu îl îmbrăţişez de foarte mult timp, astfel încât să existe facilităţi şi indemnizaţii care se acordă mămicilor care nasc şi care sunt în şomaj sau nu au un loc de muncă, să beneficieze de ele. În momentul de faţă, la nivelul UE, ca şi în România, beneficiază de concediu de maternitate şi facilităţi acordate prin acest program doar mămicile care au loc de muncă”, spunea Rovana Plumb, în octombrie 2014.

Sursa:  http://www.romaniatv.net

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Povestea celui mai tânăr pompier român care luptă cu flăcările din Grecia: Ai mei s-au temut, dar au înțeles că îmi doresc să fiu acolo

Redacția

Ziua Internaţională a Cititului Împreună

Ema Roman

O bancă din centrul Pașcaniului a devenit casă pentru un bătrân din Ruginoasa

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site