RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vânzările producătorului de mașini electrice susținut de Warren Buffett au crescut cu peste 300%

​BYD a vândut 61.409 de vehicule electrice în luna august, de peste 4 ori mai multe comparativ cu anul trecut, în contextul în care cererea pentru mașini electrice continuă să crească pe cea mai mare piață din lume, relatează CNBC.

Vânzările producătorului auto chinez ce își are sediul în Shenzhen au fost împărțite aproape egal între vehiculele cu baterie electrică și cele hibrid.

De asemenea, BYD a vândut cu peste 10.000 de unități comparativ cu luna iulie când a avut 50.492 de mașini vândute.

BYD, care este susținută de Berkshire Hathaway, compania de investiții a miliardarului american Warren Buffett, este unul dintre cei mai mari producători de vehicule electrice din China.

  

Însă un număr de startupuri printre care Nio, Li Auto și XPeng au început să îi conteste hegemonia. Dar pentru moment aceste 3 companii sunt mult mai mici și toate au livrat sub 10.000 de mașini în august.

Trebuie menționat însă că datele BYD se referă la volumul de vânzări în timp ce Nio, Li Auto și XPeng au publicat numărul de livrări, deci comparația nu este una 100% exactă. Însă ea oferă o imagine asupra dimensiunilor companiilor respective.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Versiune nouă pentru Jeep Avenger

Redacția

Coreea de Nord anunţă vizita unei delegaţii de înalţi oficiali chinezi la Phenian

Redacția

Barna, despre dosarul legat de afacerile cu fonduri europene: De câte ori sunt într-o competiţie electorală, brusc se mai inventează o ştire

Redacția
Încarcă...