NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Fotbalistul francez care era în comă de 39 de ani a murit. Jean-Pierre Adams a fost victima unei erori medicale

Jean-Pierre Adams, fostul jucător al echipei Paris Saint-Germain, considerat unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din fotbalul francez în anii ’70, care se afla de 39 de ani în comă din cauza unei eroi medicale, a murit luni, la vârsta de 73 de ani, într-un spital din Nimes, Franţa, informează cotidianul L’Equipe.

Născut la Dakar (Senegal) în 1948, Adams a venit în Franţa când avea doar 10 ani. A trebuit să lucreze într-o fabrică ce producea cauciuc înainte să fie descoperit de reprezentaţii clubului Nîmes, la care şi-a început cariera ca fotbalist profesionist. Adams, poreclit “Black Rock” (Stânca neagră), a disputat 22 de meciuri pentru selecţionata Franţei.

Între 1972 şi 1976 a făcut cuplu în centrul defensivei Les Bleus cu legendarul jucător francez Marius Tresor. Antrenorul de atunci al Franţei, românul Ştefan Kovacs, a supranumit acest cuplu “Garda Neagră”, după o performanţă impresionantă a celor doi împotriva puternice echipei a Poloniei.

De la Nîmes, Adams a plecat la OG Nice, unde a evoluat patru sezoane, înainte de a semna cu Paris Saint-Germain, în 1977. În cei doi ani petrecuţi pe Parc des Princes, el a disputat 42 de meciuri şi a marcat două goluri,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

CSM Kosarom – Ceahlăul II Piatra Neamț 4-1

Răzvan Grecu

Jocurile Olimpice de la Tokyo, declarate oficial închise. Sportivii rămân cu un gust dulce-amar după un eveniment fără precedent

Redacția

Echipa de fotbal din Ruginoasa susținută financiar pentru a merge la faza națională a competiției “Cupa Satelor”

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site