NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vântul și-a făcut de cap în județ. Drumarii se pregăteau aseară pentru ghețuș pe șosele

Precipitaţiile căzute la sfârşitul săp­tămânii trecute, în special ieri, nu au creat probleme deosebite pe raza ju­deţului.  

 

Aseară, şefii Direcţiei de Ad­ministrare a Drumurilor Judeţene (DADJ) au fost înştiinţaţi că există posibilitatea ca în această dimineaţă să se formeze polei în unele zone, fiind nominalizat în special drumul judeţean 208, în zona Paşcaniului. „Noi avem utilajele pregătite să intervină. Dacă temperaturile vor continua să scadă, vom scoate la stradă sărăriţe pentru prevenirea apariţiei poleiului. În orice caz, înţeleg că de marţi temperaturile vor mai creşte“, a declarat aseară directorul interimar al DADJ, Sorin Babliuc. El a adăugat că nu au fost raportate probleme în urma precipitaţiilor căzute sâmbătă şi duminică.

  

La nivelul municipiului Iaşi, potrivit dispeceratului de la Citadin, ieri după-amiază au fost scoase pe traseu mai multe utilaje pentru prevenirea poleiului, acestea acţionând în special în zonele de pantă. Reprezentanţii Primă­riei au precizat că încă de vineri a fost activat comandamentul de iarnă. O situaţie prezentată ieri dimineaţă de prefectul Marian Grigoraş arăta că, înainte de apariţia ninsorilor, ploile căzute sâmbătă au fost abundente în special în zona localităţii Sârca, unde a plouat cu 45,6 litri/metru pătrat. Precipitaţii semnificative au mai fost înregistrate pe raza localităţilor Şipote, Târgu Frumos, Paşcani, Lespezi, Hârlău şi Cotnari. În cursul zilei de ieri, Administraţia Na­ţională de Meteorologie a emis cod galben de vânt puternic şi ninsori slabe pentru mai multe judeţe din ţară, inclusiv Iaşul, avertizare valabilă până astrăzi la ora 11.00. În schimb, pentru trei judeţe vecine (Botoşani, Suceava şi Neamţ) codul a fost portocaliu, fiind înregistrate ninsori în general însemnate cantitativ şi local viscolite. Potrivit meteorologilor, la Iaşi există posibilitatea să ningă şi în cursul zilei de astăzi, iar de marţi sunt aşteptate temperaturi pozitive.

Vântul puternic de ieri a făcut ravagii în judeţ

Vântul puternic din a doua parte a zilei de ieri a determinat probleme mari în alimentarea cu energie electrică a mai multor localităţi din judeţ. Aseară, un număr de 17 localităţi din zone precum Hârlău, Tomeşti, Sireţel şi Lespezi erau afectate parţial sau integral. Potrivit reprezentanţilor E.On, un număr de peste 6.000 de consumatori erau afectaţi. Cea mai frecventă cauză pentru întreruperea alimentării cu energie electrică a constat în căderea unor copaci pe reţele. Oficialii E.ON declarau aseară că mai multe echipe lucrau pentru remedierea situaţiei, dar au subliniat că, în unele situaţii, cauzele trebuie identificate pe teren. Probleme asemănătoare sau mai grave au fost semnalate şi în judeţele vecine Suceava, Botoşani şi Neamţ.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Pe 281C Blăgești-Todirești-Coasta Măgurii, circulația se desfășoară pe un singur sens

Redacția

Pășcăneni supărați pe primar și șefii PSA. Evacuarea controlată a apei dintr-un hidrant i-a dus cu gândul la pierderi și facturi umflate (FOTO – VIDEO)

Marius Parteni

Ca-n Meșterul Manole: canalizarea de la blocurile M1 și M2 s-a înfundat la o zi după intervenția celor de la ApaVital

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site