RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vaccinarea intranazală ar putea ajuta la combaterea Covid-19 (OMS)

Vaccinarea intranazală, fără ace, ar putea ajuta la combaterea Covid-19, a declarat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), după ce India și China au aprobat astfel de vaccinuri, scrie AFP.

COVID-19Foto: Dreamstime

Vaccinurile intranazale, care generează un răspuns imunitar la nivelul mucoasei respiratorii, pot “oferi o primă linie de apărare, acolo unde virusul pătrunde și face multe pagube”, a declarat într-o conferință de presă directorul programului de gestionare a situațiilor de urgență al OMS, Dr. Mike Ryan.

  

Astfel de vaccinuri “ne-ar putea oferi o șansă mai bună de a controla Covid pe termen lung”, a declarat Dr. Ryan.

OMS încurajează dezvoltarea vaccinurilor de a doua și a treia generație “de care am putea avea nevoie pentru a face față fazei ulterioare a Covid și altor virusuri care pot ataca tractul respirator”, a spus el.

Cu toate acestea, agenția ONU va aștepta până când va avea suficiente date despre aceste vaccinuri înainte de a le evalua și, eventual, de a le acorda aprobarea oficială.

“Așteptăm să vedem datele pentru a vedea cum le putem integra în răspunsul la Covid-19”, a declarat Maria Van Kerkhove, șefa OMS pentru controlul epidemiilor.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Transfăgărășanul s-a redeschis. Ce probleme întâmpină turiștii care ajung aici

Redacția

Adevărul.ro: Două femei cu cancer obțin în justiție dreptul la viață. Statul, obligat să compenseze integral un medicament care costă 12.000 de lei un flacon

Redacția

Aavionul rusesc Ilyushin IL-96 a aterizat la București, pentru a-i prelua pe cei 40 de diplomați ruși care au fost expulzaţi din România

Redacția
Încarcă...