NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vaccinarea intranazală ar putea ajuta la combaterea Covid-19 (OMS)

Vaccinarea intranazală, fără ace, ar putea ajuta la combaterea Covid-19, a declarat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), după ce India și China au aprobat astfel de vaccinuri, scrie AFP.

COVID-19Foto: Dreamstime

Vaccinurile intranazale, care generează un răspuns imunitar la nivelul mucoasei respiratorii, pot “oferi o primă linie de apărare, acolo unde virusul pătrunde și face multe pagube”, a declarat într-o conferință de presă directorul programului de gestionare a situațiilor de urgență al OMS, Dr. Mike Ryan.

  

Astfel de vaccinuri “ne-ar putea oferi o șansă mai bună de a controla Covid pe termen lung”, a declarat Dr. Ryan.

Advertisements

OMS încurajează dezvoltarea vaccinurilor de a doua și a treia generație “de care am putea avea nevoie pentru a face față fazei ulterioare a Covid și altor virusuri care pot ataca tractul respirator”, a spus el.

Cu toate acestea, agenția ONU va aștepta până când va avea suficiente date despre aceste vaccinuri înainte de a le evalua și, eventual, de a le acorda aprobarea oficială.

Advertisements

“Așteptăm să vedem datele pentru a vedea cum le putem integra în răspunsul la Covid-19”, a declarat Maria Van Kerkhove, șefa OMS pentru controlul epidemiilor.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

ANM: La sfarsitul lunii se depune primul strat de zapada. Cind va fi viscol

Redacția

Departamentul Apărării: SUA va asigura Ucrainei sisteme împotriva aeronavelor fără echipaj pentru a “lovi proiectilele de pe cer”

Redacția

Turcia spune că unele țări trebui să țină legătură cu Moscova: „Dacă toată lumea arde punțile cu Rusia, atunci cine va mai vorbi cu ei?”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site