NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Directorul Muzeului Brukenthal, despre facturile la gaz și curent: V-ați speriat când ați văzut că am plătit 100.000 de euro, gândiți-vă că de atunci s-a mărit de aproximativ 3,5 ori prețul / Asta e, ne-a pus naiba să avem un patrimoniu excepțional 

Directorul Muzeul Național Brukenthal, Sabin Luca, a declarat, miercuri, că prețurile la gaz au crescut de 3, 5 ori, în condițiile în care iarna trecută, factura pentru gaz s-a ridicat în luna ianuarie la 100.000 de euro. Directorul a declarat că nu există o modalitate de a face economii deoarece expozițiile și spațiile din muzeu necesită o anumită temperatură care nu poate fi modificată.

„Facem ședințe care nu prea sunt savurate nici de angajați, nici de mine. Eu am trăit vremea când aveam două ore pe zi lumină și la șase zile aveam o oră de apă seară și tot felul de lucruri de acest fel. Trebuie să ne învățăm cu situația, iar cât privește muzeul, aici lucrurile sunt extrem de serioase pentru că noi nu putem să scădem temperaturi cum se tot face pentru că noi suntem obligați prin lege să avem un anume tip de microclimat în depozite, în expoziții, un anumit tip de folosire a birourilor, toate sunt reglementate prin lege tocmai pentru a face ca patrimoniul cultural să supraviețuiască pentru generațiile viitoare, acesta este rolul muzeului”, a spus acesta în cadrul conferinței de presă.

Facturile s-ar putea tripla

Advertisements

Directorul a mai precizat faptul că există posibilitatea creșterii facturilor mai ales în lunile de iarnă deoarece prețul contractual a crescut de 3,5 ori.

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ce semnificaţie are vizita lui Jill Biden în România

Redacția

Patru femei care au născut la Timișoara, testate pozitiv. Managerul Spitalului Municipal: „Au plecat la casele lor răspândind virusul”

Redacția

[P] Cum să alegi hrana potrivită pentru câinele tău: câteva sfaturi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site