RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Va îmbătrâni după gratii după ce și-a ucis soția cu toporișca și a făcut scrum casa

Judecătorii Tribunalului Iaşi au condamnat la 22 de ani şi 8 luni de închisoare cu executare un individ din Podu Iloaiei care a fost judecat pentru omor calificat și profanare de cadavre.

 

  

Gîndurel Mătrescu şi-a ucis iubita, i-a dat foc, după care, în tentativa de a ascunde urmele, a dat foc şi la casă. Individul a fost obligat şi la plata unor despăgubiri de 350.000 de lei către aparţinătorii victimei.

Mătrescu a comis faptele în noaptea de 16 spre 17 februarie 2018, după ce s-a cinstit serios cu băuturi alcoolice. Pe fondul unei neînţelegeri pe care a avut-o cu iubita sa, cu care convieţuia de aproximativ patru ani, Mătrescu a luat o toporişcă din casă şi a lovit-o pe femeie în faţă şi gât. Femeia nu a avut nicio şansă şi a murit pe loc în urma loviturilor violente. Medicii legişti care au efectuat necropsia au numărat 10 lovituri de toporişcă pe care victima le primise în cap şi gât.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi arată în rechizitoriu că, după agresiune, Mătrescu a pus la cale un plan diabolic.

„După ce a ucis-o pe numita Tătaru Petronela, a incendiat intenţionat cadavrul acesteia, dând foc lenjeriei de pe patul pe care acesta era aşezată astfel încât s-a produs carbonizarea în proporţie 70-80% a cadavrului victimei“, au precizat procurorii.

În aceeaşi noapte, bărbatul a incendiat în întregime şi casa pe care Petronela Tătaru o deţinea alături de o altă persoană.

Scenele au avut loc în suburbia Henci a oraşului Podu Iloaiei, agresorul fiind identificat la scurt timp după fapte.

„Inculpatul a fost cercetat în stare de arest preventiv şi a adoptat o conduită de recunoaştere şi regretare a faptelor de care a fost acuzat“, au mai arătat procurorii.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Iaşi.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Coliziune între o motocicletă și un autoturism, la intrarea în Pașcani. Momentul impactului, surprins de o cameră de bord (VIDEO)

Oana Cordoneanu

Un microbuz transport persoane din Iași a dărâmat un gard la Budăi

Redacția

Dosar penal pentru că s-a urcat beat pe moped

Redacția
Încarcă...