NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ungaria va prelua din România 50 de pacienţi COVID-19 care necesită tratament la ATI

14019-cazuri-noi-de-covid,-in-ultimele-24-de-ore.-a-murit-si-un-bebelus-de-3-luni-care-era-infectat-cu-covid-19,-prezentand-comorbiditati,-dar-si-un-tanar-de-21-de-ani

Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienţi COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă, a declarat miercuri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de Reuters şi MTI.

Szijjarto a spus că cele 50 de persoane vor fi tratate în două spitale din Ungaria şi cele două ţări vor pune la punct în zilele următoare detaliile logistice.

Potrivit MTI, ministrul ungar a precizat că Ungaria va primi aceşti pacienţi la unităţile de ATI ale spitalelor din oraşele Szeged şi Debrecen. El a menţionat ”provocările extrem de serioase” şi în creştere cu care se confruntă România în ultimele zile ca urmare a înmulţirii cazurilor de COVID-19.

Guvernul ungar menţine contactul cu vicepremierul român Kelemen Hunor şi cu ministrul sănătăţii Cseke Attila privind modul în care Ungaria poate ajuta România, a mai declarat Szijjarto, el menţionând de asemenea că Ungaria a donat deja ventilatoare şi favipiravir, medicament antiviral folosit la tratarea COVID-19.

  

radioiasi.ro

Advertisements

Related posts

Maternitatea Elena Doamna: O femeie de 140 kg născut prin cezariană un băieţel de 5150 grame

Redacția

(Video) Tragedie la Leţcani: un electrician a murit în vârful stâlpului pe care lucra

Redacția

Ce să faci dacă mănânci după ora 20.00

Redacția
Încarcă...