NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech soseşte astăzi în ţară

O nouă tranşă de vaccin produs de de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze, soseşte în ţară marţi, 4 mai, a anunţat luni Grupul de comunicare al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni şi Cluj-Napoca.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, precizează sursa citată.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară. Dozele vor fi distribuite către Centrul Naţional de Stocare din Bucureşti şi către centrele regionale de depozitare din ţară.

  

La Centrul Naţional de Stocare Bucureşti vor ajunge 340.470 doze, la Centrul Regional de Depozitare Braşov vor fi aduse 87.750 doze, la Centrul Regional de Depozitare Cluj vor fi distribuite 93.600 doze, la Centrul Regional de Depozitare Constanţa vor fi transportate 87.750 doze, iar la Centrul Regional de Depozitare Craiova vor ajunge 87.750 doze.

Dozele aferente Centrelor Regionale de depozitare din Iaşi şi Timişoara vor fi stocate la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti, urmând să fie distribuite la o dată ulterioară.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 5.122.709 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.279.531 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, menţionează un comunicat transmis de Grupul de comunicare al CNCAV.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Sursa citată aminteşte că în România alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţar noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

radio-iași

Advertisements

Related posts

Ce se întâmplă dacă dormi cu un cactus în cameră

Redacția

Încă o comună din județul Iași trece în scenariul roșu. Situația pe localități

Redacția

Medicul Tudor Ciuhodaru: Cum (te) salvezi atunci când apare înecarea cu un corp străin. O manevră simplă poate face diferența dintre viață și moarte

Redacția
Încarcă...