NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ungaria va prelua 50 de pacienţi români infectați cu Covid-19, care au nevoie de îngrijire la ATI

Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienţi infectați cu Covid-19 care au nevoie de terapie intensivă, a declarat miercuri ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, relatează Reuters.

Persoanele vor fi tratate în două spitale din Ungaria şi cele două ţări vor pune la punct în zilele următoare detaliile logistice.

Ministrul ungar a precizat că Ungaria va primi aceşti pacienţi la unităţile de ATI ale spitalelor din oraşele Szeged şi Debrecen. El a menţionat ”provocările extrem de serioase” şi în creştere cu care se confruntă România în ultimele zile ca urmare a înmulţirii cazurilor de COVID-19.

Guvernul ungar menţine contactul cu vicepremierul român Kelemen Hunor şi cu ministrul sănătăţii Cseke Attila privind modul în care Ungaria poate ajuta România, a mai declarat Szijjarto, el menţionând de asemenea că Ungaria a donat deja ventilatoare şi Favipiravir, medicament antiviral folosit la tratarea COVID-19, notează Agerpres.

  

Niciun pat liber la ATI în România pentru pacienții Covid

În prezent, nu mai este niciun pat liber pentru pacienții în stare gravă cu COVID-19 în România. Sunt ocupate toate cele 1.676 de locuri disponibile la nivelul întregii țări.

Raed Arafat a anunţat, vinerea trecută, că există discuţii cu Ungaria pentru transferul pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 aflaţi în stare gravă.

“Se ştie deja că sunt discuţii cu Ungaria. Se perfectează un mecanism prin care este posibil să folosim facilităţi în zona transfrontalieră. Şi acest lucru aşteptăm să fie perfectat. Nu se poate perfecta într-o zi, două. Sunt discuţii şi aşteptăm şi de la colegii noştri să vină să ne spună cam care este soluţia lor finală. Este posibil să se facă acest lucru, dar aşteptăm de acolo să ne spună care este mecanismul agreat. Şi, bineînţeles, vom vedea cum vom colabora cu ei. (…) Din zona de graniţă şi nu numai, pentru că putem să ducem şi din Bucureşti la Arad şi de acolo să trecem graniţa. Problema este să se perfecţioneze mecanismul de transfer – ce pacienţi, câţi pacienţi, unde exact, medici, personal de legătură care să ajute acolo”, a spus șeful DSU. 

digi24

Advertisements

Related posts

Adrian Streinu-Cercel: Urmează 4 luni grele. Un nou val va fi în toamnă

Redacția

17 tineri suspecți de COVID-19 după un majorat, aduși cu microbuzele ISU de pe litoral. 2 au coronavirus

Redacția

Neamtul, in atentia autoritatilor din cauza numarului mare de cazuri

Redacția
Încarcă...