RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ungaria, pe cale să piardă miliarde de euro. Regimul Viktor Orban va afla peste o săptămână verdictul

Uniunea Europeană va îngheța finanțarea pentru membrii care încalcă regulile democratice ale UE, a declarat miercuri șefa sa executivă în discursul său politic anual, în condițiile în care Ungaria riscă miliarde de euro din cauza corupției, transmite Reuters.

Premierul Ungariei, Viktor OrbanFoto: BART MAAT / AFP / Profimedia

Executivul UE are termen până miercurea viitoare pentru a propune reducerea fondurilor pentru Ungaria din cauza legilor sale privind achizițiile publice, pe care executivul de la Bruxelles le-a denunțat de mult timp ca alimentând corupția.

  

Forintul și obligațiunile ungare au fost afectate miercuri, după ce presa locală a relatat că Bruxellesul ar putea propune impunerea de sancțiuni financiare pentru Ungaria.

Premierul Viktor Orban neagă criticile UE, dar face presiuni pentru a asigura fonduri pentru economia sa aflată în dificultate. Budapesta a promis înființarea unei agenții anticorupție și a declarat în repetate rânduri că speră la un acord cu Bruxelles-ul.

Însă, până în prezent, Comisia a fost prudentă în ceea ce privește ofensiva de convingere desfășurată de Ungaria, surseeuropene declarând că diavolul se află în detalii, iar neîncrederea este foarte mare după ani de certuri acerbe cu Orban în ceea ce privește drepturile migranților și ale homosexualilor,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

UDMR strânge rândurile. Uniunea vrea să bată palma cu două partide maghiare mai mici pentru alegerile din 2024

Redacția

Cristian Balaj, prima reacție după ce CFR Cluj a devenit campioana României pentru a opta oară

Redacția

Rareș Bogdan: Nu vom părăsi guvernarea. Nu mai acceptăm niciun fel de atac la adresa PNL

Redacția
Încarcă...