NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ungaria, pe cale să piardă miliarde de euro. Regimul Viktor Orban va afla peste o săptămână verdictul

Uniunea Europeană va îngheța finanțarea pentru membrii care încalcă regulile democratice ale UE, a declarat miercuri șefa sa executivă în discursul său politic anual, în condițiile în care Ungaria riscă miliarde de euro din cauza corupției, transmite Reuters.

Premierul Ungariei, Viktor OrbanFoto: BART MAAT / AFP / Profimedia

Executivul UE are termen până miercurea viitoare pentru a propune reducerea fondurilor pentru Ungaria din cauza legilor sale privind achizițiile publice, pe care executivul de la Bruxelles le-a denunțat de mult timp ca alimentând corupția.

  

Forintul și obligațiunile ungare au fost afectate miercuri, după ce presa locală a relatat că Bruxellesul ar putea propune impunerea de sancțiuni financiare pentru Ungaria.

Advertisements

Premierul Viktor Orban neagă criticile UE, dar face presiuni pentru a asigura fonduri pentru economia sa aflată în dificultate. Budapesta a promis înființarea unei agenții anticorupție și a declarat în repetate rânduri că speră la un acord cu Bruxelles-ul.

Advertisements

Însă, până în prezent, Comisia a fost prudentă în ceea ce privește ofensiva de convingere desfășurată de Ungaria, surseeuropene declarând că diavolul se află în detalii, iar neîncrederea este foarte mare după ani de certuri acerbe cu Orban în ceea ce privește drepturile migranților și ale homosexualilor,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Președintele Iohannis și premierul Ciucă, mesaje de condoleanțe la moartea Reginei Elisabeta

Redacția

Decesele bizare ale oligarhilor ruși și criticilor lui Putin. Lunga listă a „sinuciderilor la indigo”

Redacția

Bode, după vizita în SUA: A fost discutată perspectiva înfiinţării la Bucureşti a unui centru pentru investigarea infracţiunilor transfrontaliere

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site