NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Unde preferă românii să petreacă minivacanța de 1 Decembrie

Majoritatea românilor au ales destinații autohtone pentru a-și petrece minivacanța de 1 Decembrie, preferate fiind Valea Prahovei și stațiunile balneare au precizat, pentru Agerpres, mai mulți turoperatori.

Bugetul mediu alocat pentru călătoriile în țară a fost de 800 lei (175 de euro) de persoană, în timp ce pentru minivacanța în străinătate românii au alocat 320 euro de persoană.

„Cei mai mulți români au ales să petreacă în țară minivacanța de 1 Decembrie, Valea Prahovei fiind destinația preferată. Nu vor fi ocolite nici stațiunile balneare din țară și Delta Dunării. Cele mai căutate destinații externe sunt, în acest an, capitalele europene. Destinații clasice de city break – Viena, Paris, Londra și Praga, unde turiștii se pot bucura în această perioadă și de târgurile de Crăciun. Le recomandăm destinații cu temperaturi blânde precum Cipru și Malta sau, de ce nu, Tenerife”, a precizat pentru AGERPRES, Cosmin Marinof, director național de vânzări la TUI Travel Center/Eurolines.

  

Tariful mediu pentru un city break de trei nopți care include transport cu avionul și cazare într-un hotel de 4 stele a fost de aproximativ 320 euro/persoană în timp ce pentru destinațiile interne bugetul mediu alocat pentru minivacanța de 1 decembrie a fost de 190 euro/persoană.

Cei care au avut posibilitatea să-și aloce mai multe zile de concediu pentru această minivacanță au optat pentru destinații mai îndepărtate, exotice, precum Thailanda sau Cuba.

„Consider că vacanțele tailor made (personalizate) sunt o alternativă bună deoarece turiștii noștri combină aceste patru zile libere cu încă patru de concediu și câștigă o vacanță exotică. Românii care au ales pachetele în destinații extra-europene pentru minivacanța de 1 decembrie au optat pentru sejururi de 7 sau 9 nopți la destinație și fac parte din categoria turiștilor care nu mai pleacă de Revelion sau de Crăciun din țară și folosesc aceasta oportunitate, mai ales că prețurile acestor pachete sunt mai avantajoase decât de Revelion”, a spus Sorin Stoica, CEO Eturia.

Printre destinațiile cerute pentru începutul lunii decembrie se numără Maldive și Mauritius (1.450 euro/persoană), Punta Cana și Cuba (1.350 euro/persoană) sau chiar pachete în grup în India (1.290 euro/persoană). De asemenea, turiștii Eturia au ales și Mexic, Cuba, Seychelles, Mauritius, Tanzania, Singapore și Thailanda.

„Turiștii care aleg călătoriile în minivacanța de 1 decembrie au vârste cuprinse între 35-50 ani. Există clienți pentru fiecare destinație și pentru fiecare pachet. Locurile pentru vacanțele asociate acestei perioade au fost vândute cu două luni înainte”, spune Sorin Stoica.

Vânzări mari au fost și pentru stațiunea Băile Felix, la hoteluri de 3 și 5 stele cu SPA propriu, pachete de 3-4 nopți, cu prețuri între 600-800 de lei. Continuarea pe www.digi24.ro

 

Advertisements

Related posts

Vreme instabilă în tot județul Iași. Avertizare meteo pentru furtună

Redacția

Gara Pașcani:Trenuri suplimentare pentru ca pelerinii să ajungă la Sfânta Parascheva

Redacția

Ziua vârstnicului va fi sărbătorită la Stolniceni Prăjescu și Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site