NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Unde îşi pot găsi o slujbă tinerii abia ieşiţi de pe băncile facultăţilor

Aflat la ediţia a X-a, evenimentul organizat de portalul de carieră Hipo.ro până pe 14 august 2016 aduce laolaltă 35 de companii care au planuri de recrutare pentru tineri absolvenţi între care se regăsesc Accenture, Libra Internet Bank, Piraeus Bank, Egger, Unicredit Business Integrated Solutions, Xerox, Grup Renault sau Continental.  

Cu prilejul Târgului Virtual, companiile participante au scos la concurs şi 70 de stagii de practică plătite. Locurile de muncă sunt disponibile în mai multe oraşe din ţară, între care Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Cluj-Napoca, respectiv Roman, Zalău, Mioveni, Alba Iulia, Botoşani sau Deva. „Din perspectiva companiilor, tendinţa ultimilor ani este de a recruta candidaţi entry-level în lunile iulie-august-septembrie. În urma unui studiu realizat de Catalyst Solutions în perioada februarie-martie 2016, a reieşit că 26% dintre angajatori au deschise programe şi joburi dedicate juniorilor (studenţilor, masteranzilor, proaspăt absolvenţilor), în perioada octombrie-decembrie, programe şi joburi pentru care procesul de recrutare se desfăşoară pe parcursul verii. Companiile care participă la Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi au deschise peste 70 de programe plătite de Internship, Trainee şi Stagii de Practică, perfecte pentru un start de succes în carieră”, a transmis Delia Moreanu, specialist în relaţii publice al companiei Catalyst Solutions.

Portalul de carieră Hipo.ro a realizat în perioada decembrie 2015-ianuarie 2016 şi un raport cu privire la piaţa forţei de muncă în 2016. În urma interpretării rezultatelor a reieşit că numărul ofertelor de angajare pentru juniori a crescut cu 3 procente faţă de anul trecut, ceea ce înseamnă că în acest an companiile vor dezvolta mai multe programe pentru tineri, cu scopul de a-i forma şi reţine pe termen mediu şi lung în companie, se arată în comunicat. La capitolul cerinţe, 19,6% dintre angajatori consideră programele de internship şi stagiile de practică cele mai valoroase atuuri din CV-urile juniorilor, alături de experienţa de lucru anterioară (19,3%), specializarea de la facultate sau masterul urmat (12,6%), cunoaşterea a două limbi străine (12,5%). Circa 12 procente din repondenţi consideră implicarea candidaţilor în activităţi extracurriculare drept un atu la angajare, iar 7,6% implicarea în ONG-uri studenteşti. 

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Bancile REFUZA sa afiseze comisioanele pe ecranul bancomatelor. Cati bani pierd clientii la fiecare 1.000RON scosi de pe card

Redacția

Vezi firmele cu care te vei întâlni la Bursa Generală a locurilor de muncă

Teona Gherasim

Majoritatea acţionarilor minoritari de la Electroputere VFU Paşcani vor să se retragă din firmă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site