RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Undă verde pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Comisia comună pentru statutul deputaţilor şi senatorilor a votat un raport de adoptare a proiectului pentru desființarea eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

FOTO Inquam Photos

FOTO Inquam Photos

Membrii comisiei au dat un raport favorabil pentru proiectul de desființare a pensiilor speciale pentru parlamentari.  Potrivit Agerpres, au fost 8 voturi „pentru” adoptarea proiectului şi o abţinere, aparţinând reprezentantului AUR.

  

Proiectul privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari urmează să intre luni în dezbaterea plenului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului.   

Social-democrații au anunțat la începutul lunii depunerea în Parlament a unui nou proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Liderul interimar al Camerei Deputaților a susținut atunci că „este un gest normal să îți elimini propriile privilegii ca să ai autoritatea morală să discuți despre veniturile altor categorii”. 

„Am depus astăzi în Parlament o inițiativă legislativă care prevede eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Este un gest normal să îți elimini propriile privilegii ca să ai autoritatea morală să discuți despre veniturile altor categorii care trebuie să aibă aceeași soartă”, a scris socia-democratul pe Facebook. 

Potrivit deputatului, eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari este o prioritate. 

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Preşedintele Aleksandar Vucic le cere etinicilor sârbi din Kosovo să demonteze baricadele: Am primit garanţii din partea Statelor Unite şi a Uniunii Europene că niciunul dintre sârbii din Kosovo care au participat la proteste şi care au ridicat baricade nu va fi urmărit penal sau arestat

Redacția

Marcel Ciolacu, discuţie telefonică cu prim-ministrul desemnat. Liderul PSD propune „un armistiţiu politic”

Redacția

Ciolacu: Am lucrat la anumite modificări în zona reglementării prețului la energie. Unele le-am discutat cu premierul

Redacția
Încarcă...