RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un sezon în care se combină toate virusurile. În țările unde a fost sezon gripal s-au constatat efecte diferite față de anii anteriori

Medicii încep vaccinarea împotriva gripei. Azi, DSP București începe distribuirea vaccinului și către medicii de familie. În alte țări unde a fost sezon gripal, s-a constatat că măsurile anti-Covid, în special purtarea măștii, au avut efect și gripa nu a lăsat urme. 

Până acum, au primit doze de vaccin antigripal spitalele COVID și DGASPC din Capitală.

Medicii vor începe vaccinarea copiilor, care au nevoie de două doze. Vaccinul își face efectul după a doua doză.

Prima tranșă primită de Ministerul Sănătății e de 330.000 de doze. 

  

Deocamdată dozele sunt puține, se prioritizează pentru copiii până în 9 ani, dacă nu s-au vaccinat niciodată au nevoie de două doze, și gravidele care se apropie să nască, a explicat la Digi24 Sandra Alexiu, medic de familie.

Ea a subliniat că în acest sezon în care se suprapun mai multe virusuri, vaccinarea este singura cale de a ne proteja sănătatea.

La gripă avem teste rapide, avem vaccin, avem tratament, dacă putem să ne salvăm contra uneia, de ce să nu o facem. Dacă ne uităm în alte țări unde a trecut sezonul gripal, vedem că gripa nu a lăsat urme pentru că s-au aplicat măsurile sanitare de protecție contra noului coronavirus – masca, distanțarea.

Masca ne va feri de mai multe virusuri, întrucât cele de sezon se transmit în mare parte prin aer, a adăugat Alexiu.

digi24

Related posts

Comunicat Grupul de Comunicare Strategică

Redacția

OMS recomandă ca toții contacții COVID-19 să fie testați

Redacția

România, pe locul 3 între țările europene în ceea ce privește consumul de antibiotice. Avertismentul medicilor de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

Redacția
Încarcă...