NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

La ce distanță se propagă picăturile dacă strănutăm. Este o variantă de contaminare

Dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, estimează că România ar putea ajunge la o medie de 9.000 de infecții de coronavirus pe zi în luna decembrie, dacă se menține tendința actuală de creștere a numărului de cazuri de COVID-19.

„Aici vine partea mai tristă, pentru că ar putea să fie o corespondență în terapia intensivă de 3.000 de cazuri, ceea ce, în mod natural, ar putea crea niște probleme deosebite sistemului și bineînțeles în primul rând probleme de sănătate oamenilor. Avem impresia că cel drag nouă sau cel cunoscut nu ne poate transmite infecția. Ne-o poate transmite și o transmite chiar mai intens decât cu o persoană străină cu care rezumi contactul doar la strictul necesar și poți să respecți și distanțarea și toate celelalte, pe când ceilalți sunt aproape și de aici vine majoritatea infecțiilor”, a precizat vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

„În cazul strănutului, distanța la care se propagă acele picături merg între 2 și 4 metri. Picăturile ‘Flugge’ se depun pe suprafețe. Aceasta este a doua variantă de contaminare. Toate acește lucruri trebuie cunoscute, respectate și atunci, toată treaba capătă alte conotații”, a declarat Emilian Popovici.

ziarul de iasi

Advertisements

Related posts

Iașul, o nouă zi pe primul loc după București la numărul de cazuri COVID-19

Redacția

56 de cazuri noi și 75 de reconfirmări la Iași în ultimele 24 de ore

Redacția

Activitate ireproşabilă şi în 2014 pentru managerul Spitalului de Urgenţă Paşcani

Marius Parteni
Încarcă...