RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Până la imunizarea colectivă, trebuie păstrate regulile de prevenţie, inclusiv de către cei vaccinaţi

Şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, marţi, pentru Agerpres că, până se va atinge cota de imunizare colectivă, trebuie păstrate regulile de prevenţie, inclusiv de cei vaccinaţi.

„Trebuie să respectăm în continuare cele trei reguli de aur pentru prevenţia nespecifică a bolii şi anume să evităm aglomeraţiile şi să păstrăm distanţa de 2 metri între persoane, acolo unde suntem în preajma altei persoane, să purtăm corect masca atunci când suntem în prezenta altei persoane, când frecventăm locuri aglomerate sau suntem în spaţii închise, care trebuie să fie cât mai bine aerisite, şi să ne spălăm pe mâini de cât mai multe ori şi, obligatoriu, înainte de a mânca. Poate nici nu ar mai trebui să mai vorbim atât de mult despre aceste măsuri, dacă toată lumea s-ar vaccina. Important este, să nu uităm, că, până atingem cota de imunizare colectivă, trebuie să păstrăm regulile amintite, chiar dacă suntem vaccinaţi”, a precizat dr. Virgil Musta.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, luni, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 52 noi cazuri de COVID, din care 28 în Timişoara, iar rata de contaminare cu SARS-CoV-2 a scăzut în judeţ la 2,36 la mia de locuitori şi la 2,53 în Timişoara, fiind cele mai scăzute cifre din vara trecută.

În urma Maratonului Vaccinării, care s-a desfăşurat la Timişoara weekendul trecut şi în cadrul căruia s-au administrat 6.722 de doze Pfizer, numărul persoanelor imunizate din judeţ a ajuns la 232.301 persoane, dintre care aproape 80.000 au făcut şi rapelul.

  

G4media

Related posts

Proiectul de lege care va impune certificatul verde

Redacția

În România este posibil să se fi atins imunitatea de grup, susţin specialiştii

Redacția

Pașcani: Rata de incidență a cazurilor de infectare cu coronavirus este de 0,37. Paturi disponibile la ATI și la Spitalul CF, suport Covid-19

Oana Cordoneanu
Încarcă...