RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un satelit natural al planetei Jupiter produce zilnic 1.000 de tone de oxigen

Nava spațială Juno a NASA a transmis noi date care ar putea aduce lumină asupra potențialului de locuire avut de luna înghețată a lui Jupiter, Europa. Datele indică faptul că această lună produce 1.000 de tone de oxigen în 24 de ore, o cantitate suficientă pentru a susține un milion de oameni timp de o zi.

Juno a colectat date esențiale cu instrumentul său Jovian Auroral Distributions Experiment (JADE) atunci când a zburat la doar 354 de kilometri de Europa în septembrie 2022. Instrumentul JADE a studiat în mod specific degajarea de hidrogen de pe luna înghețată a lui Jupiter.

Datele instrumentului JADE le-au permis oamenilor de știință ai misiunii să cuantifice rata la care se produce oxigenul pe Europa.

S-a descoperit că Europa produce aproximativ 12 kilograme de oxigen pe secundă. Conform unui comunicat de presă, studiile anterioare au raportat rate de producție a oxigenului cuprinse între câteva kilograme și peste 1.000 de kilograme pe secundă, notează Interesting Engineering.

  

Cum este produs oxigenul pe luna înghețată a lui Jupiter?

Oamenii de știință presupun că o anumită cantitate de oxigen poate ajunge în oceanul de subsuprafață al lunii și să acționeze ca o sursă potențială de energie metabolică.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ce este corectitudinea politică?

Redacția

Ciolacu: „România a ajuns captivă unei găşti de iresponsabili. Iohannis trebuie să coboare printre români şi să ia o decizie corectă”

Redacția

Finlanda și Suedia raportează cele mai scăzute temperaturi din această iarnă / -41,6 grade în nordul Suediei

Redacția
Încarcă...