RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
SportȘtirea zilei

Un loc din România ca-n Elveția. Cea mai lungă pistă de bob din România e la Toplița

Vrei o toamnă plină de adrenalină și de distracție? Poți veni la Toplița, în Harghita, în orașul plin de farmec, de la poalele pitoreștilor munți ai Gurghiului, Giurgeului și Călimanilor ca să încerci o experiență inedită: pista de bob, cea mai lungă din România. Haideți cu noi să vă povestim aventura noastră cu bobul! A fost grozav și am repeta-o oricând.

Unde? Toplița, județul Harghita

Vă invităm, acum, cu noi la Toplița, locul de poveste din natură, unde vei avea parte de aer curat, peisaje numai bune de pus în ramă, mâncare bună și oameni tare frumoși. Și peste toate, distracție și adrenalină cât cuprinde, pentru că, aici, se află celebra pistă de bob, care a pus Toplița pe harta turistică a țării. Traseul are peste 1900 de metri lungime și a fost deschis, în anul 2021, fiind cea mai modernă și mai lungă din țară.Când am ajuns prima dată aici, ne tot gândeam dacă vom avea curajul să urcăm pe sanie și să încercăm această experiență unică. Gândul acesta aveam să ni-l ștergem din cap, rapid, după prima tură. A urmat și a doua și a treia și… nu ne-am mai fi dezlipit de bob. Atât de tare este sentimentul de a aluneca cu viteză pe șine, în mijlocul naturii.

Pista are o porțiune de coborâre, cea mai mare parte prin pădure și o secțiune de urcare lentă pe lângă pârtia de schi. Circuitul urcare-coborâre durează în jur de opt minute.

Și încă ceva. Poți veni la Toplița atât vara, cât și iarna, pârtiile de bob și de schi fiind funcționale.

  

ziarul de iasi

Related posts

Gică Hagi a fost inclus în top 100 cei mai buni fotbaliști ai tuturor timpurilor

Redacția

Formația Pabo Sports Pașcani a participat la Turneul Final al Cupei României la Minifotbal

Răzvan Grecu

Crosul Toamnei la Pașcani, ediția a V a

Redacția
Încarcă...