RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un erbicid folosit de fermierii români de 40 de ani este cancerigen

O instanță din SUA a stabilit că Monsanto trebuie să îi plătească despăgubiri în valoare de 289 mil. dolari lui Dewayne Johnson (46 de ani), grădinarul unei școli din California, care a acuzat că folosirea frecventă a Roundup, un erbicid produs de companie, i-a provocat cancerul limfatic.

 

  

 

Procesul început în 2016 este primul în care s-a dat o sentință în ceea ce privește efectele glifosatului, compusul principal din Roundup, suspiciunile fiind că poate cauza cancer. Alte 5.000 de procese vizând acest compus se află în desfășurare în SUA, deși Mosanto susține că 40 de ani de cercetări au arătat că glifosatul este sigur.

Ca urmare a acestei decizii, în cursul zilei de marți, organizația Greenpace a cerut interzicerea glifosatului în toate țările din Europa. Fermierii români folosesc erbicidele pe bază de glifosat pentru combaterea buruienilor de peste 40 de ani, motivând eficiența ridicată.

Comisia Europeană a autorizat, anul trecut, folosirea glifosantului până în 2022, scrie mediafax.ro.

Articol preluat de pe www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Intervenție dificilă la Spitalul Parhon din Iași. Medicii au extirpat un rinichi de 6 kilograme

Redacția

Ministerul Sănătăţii ia în calcul modificarea unui ordin care îi lăsa fără venituri pe părinţii copiilor bolnavi de diabet

Redacția

Dieta cu care Alina Pușcaș a slăbit 2 kg în 3 zile. Care a fost secretul ei

Redacția
Încarcă...