NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un consilier PSD s-a plâns că sistemele GPS sunt prea scumpe. Când a aflat că pot fi achiziţionate gratis a votat împotrivă!

Raționamentul economic nu este tocmai punctul forte pentru unii aleși locali. Ședința de Consiliu Local ce a avut loc vinerea trecută a demonstrat din nou, că unii consilieri locali au ajuns în funcție doar pentru a servi intereselor de partid, nu pe cele ale cetățenilor care i-au votat.

 

 

Un exemplu este dezbaterea pe marginea inițiativei consilierului Sorin Olariu de a monitoriza, prin sisteme GPS, flota auto a municipalității pentru a scădea consumul de carburant cu 30%.

Ionuț Prodan, consilier PSD, s-a arătat nemulțumit de justificarea economică a proiectului. Acesta i-a reproșat inițiatorului că prețul de achiziție al unui sistem pentru un autovehicul este în realitate mai mic decât cel estimat în nota de fundamentare.

„În susținerea proiectului ați spus că, costul unui astfel de sistem este de 12 euro pe mașină fără TVA. Eu m-am interesat și-n zona Iașiului am găsit prețuri mult mai mici: de 20 de lei pe mașină, dacă tot vreți economie. De asta sunt împotriva acestui proiect”, și-a arătat nemulțumirea Prodan.

În replică, Olariu a prezentat o ofertă comercială din care reieşea că municipalitatea nu va trebui să achite niciun leu pentru implementarea sistemului, ci să plătească un abonament lunar pentru prelucrarea datelor.

„Este doar un exemplu pe care l-am dat. Sunt oferte și cu costuri zero. Se va face o licitație și se va alege oferta cea mai bună. Se va face o economie de 30% la carburant”, a punctat Olariu.

De altfel, chiar și viceprimarul Gabriela Nedelcu a recunoscut că după implementarea unui astfel de sistem la Eco Salubritate s-au înregistrat economii la carburant de 30%.

Cu toate acestea, deși interesul economic al municipiului ar trebui să primeze, atât Ionuț Prodan cât și viceprimarul Gabriela Nedelcu, dar și restul consilierilor PSD au votat împotriva implementării unui astfel de sistem de monitorizare.

Menționăm că în timpul dezbaterilor, primarul Dumitru Pantazi s-a arătat contrariat că un astfel de sistem ar putea fi montat pe mașina edilului șef sau a viceprimarului.

 

 

 

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Spărturile din țevile de canalizare, pe unde se scurg deșeuri menajere, le fac zile negre locatarilor de la Pavilioanele U, T și R, de pe aleea Sportului. Oamenii spun că de vină pentru indiferența autorităților ar fi „culorea politică” a unora dintre ei

Răzvan Grecu

Anunț privind oraganizarea concursului pentru ocuparea funcției de director al Eco Salubritate Pașcani

Redacția

Dan Cârlan, noul prefect de Iaşi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site