NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un colonel al Gărzilor iraniene, ucis de o bombă artizanală, în Siria

Un colonel din cadrul Gărzilor Revoluționare iraniene a fost ucis de o bombă improvizată în apropiere de capitala siriană Damasc, a anunțat miercuri presa iraniană, care acuză Israelul, potrivit agenției AFP.

„Colonelul Davoud Jafari, unul dintre consilierii militari iranieni în Siria și membru al ramurii aerospațiale a Gărzilor, a fost ucis cu o bombă improvizată, plasată pe marginea drumului în apropiere de Damasc (luni) de către asociați ai regimului sionist (israelian)”, a relatat agenția de presă Tasnim, citând un comunicat al Gărzilor.

Iranul a fost un susținător major al președintelui sirian Bashar Assad în timpul războiului civil de 11 ani din țară și a trimis mii de luptători din întreaga regiune pentru a lupta alături de forțele sale, notează The Times of Israel.

Israelul a promis că va împiedica Iranul să furnizeze arme și tehnologii avansate grupurilor teroriste aliate cu Teheranul, precum Hezbollah din Liban.

Advertisements
  

În ultimii ani, Israelul a efectuat sute de lovituri asupra unor ținte din interiorul părților controlate de guvern în Siria, dar rareori recunoaște sau discută despre aceste operațiuni.

Advertisements

De asemenea, Iranul a acuzat Israelul pentru moartea unor ofițeri de rang înalt legați de furnizarea de astfel de tehnologii către Siria și Hezbollah,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ciprian Ciucu: L-am sunat pe domnul Ciucă, i-am mai reproşat şi în trecut că nu răspunde la telefon. Mi-a spus că singurul lucru care ne desparte este o vocală

Redacția

Bărbatul care a incendiat-o pe tânăra de 17 ani din Mehedinţi ar fi încercat să se sinucidă în arest

Redacția

Kremlinul consideră „inacceptabilă” acuzația lui Biden de „genocid”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site