RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Tichete de 150 lei/lună pentru micii sportivi de performanță. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis

Copiii şi juniorii legitimaţi la cluburile sportive şi care participă la competiţii naţionale şi internaţionale oficiale vor primi, de la 1 ianuarie 2023, “tichete de sportiv”, în valoare de 150 lei/lună. Acestea vor putea fi folosite pentru cumpărarea de echipamente sportive, suplimente nutritive, pentru transport sau pentru recuperare medicală. Actul normativ a fost promulgat marți de președintele României, Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, actul normativ de completarea Legii educaţiei fizice şi sportului care prevede introducerea de la 1 ianuarie 2023 a “tichetelor de sportiv”. De stimulentul financiar vor beneficia toți copiii și juniorii legitimaţi la structurile sportive înfiinţate conform prezentei legi şi care practică sportul în mod organizat, cu scopul de a participa la competiţii sportive naţionale şi internaţionale. Fiecare beneficiar va avea dreptul la un singur tichet pe lună, în valoare de 150 lei. Cu banii primiți de la stat, micii sportivi de performanță vor putea să achiziţioneze articole şi echipamente sportive, suplimente nutritive sau vor putea face recuperare medicală. Tichetul va fi valabil numai dacă are înscris numărul sub care a fost înseriat de către unitatea emitentă şi cuprinde cel puţin următoarele: emitentul şi datele sale de identificare; valoarea nominală a tichetului de sportiv; spaţiu pentru înscrierea numelui, a prenumelui şi a codului numeric personal; interdicţia de a utiliza tichetul de sportiv în alte scopuri decât în scopul activităţii sportive; seria şi numărul legitimaţiei de sportiv cu menţionarea numelui structurii sportive la care acesta este legitimat şi categoria de vârstă; elementele de identitate vizuală ale structurii sportive şi ale Ministerului Sportului, mai stabileşte actul normativ.

Tichetul de sportiv va avea o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii şi nu va putea fi înlocuit cu alte forme de venit oferite de structurile sportive. Fondurile necesare pentru plata acestor stimulente financiare se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sportului.

digi24

  

Related posts

Confruntarea vikingilor, o nouă gală organizată la Pașcani cu meciuri electrizante

Marius Parteni

Oligarhul rus Roman Abramovici, apropiat al lui Putin, a fost demis din funcția de director al Chelsea

Redacția

CSM Kosarom – Cetatea Târgu Neamț, mâine de la ora 18.00 pe Stadionul Municipal

Răzvan Grecu
Încarcă...