NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Un centru specializat în arsuri ar putea fi deschis la Iaşi!

Trei centre noi specializate în tratarea arsurilor grave ar putea fi deschise la Iaşi, Timişoara şi Târgu Mureş, iar dispozitivul din Bucureşti ar putea fi consolidat, în colaborare cu experţi francezi, cu finanţare de la Banca Mondială şi din fonduri structurale europene.

 

 

  

Secretarul general al Societăţii Franceze de Studiere şi Tratare a Arsurilor, Marc Chaouat, şi şeful serviciului Centrului de tratare a victimelor arsurilor de la centrul spitalicest din Lille, Vincent De Broucker, au anunţat, în cadrul unei conferinţe la Ambasada Franţei că, în cadrul unei colaborări începute în 2013 cu specialiştii români, ar urma să se realizeze trei centre noi specializate în tratarea arsurilor grave, plus consolidarea dispozitivului din Bucureşti.

Cei doi experţi francezi au precizat că delegaţia pe care o fac în aceste zile a fost programată cu luni de zile înainte şi doar o coincidenţă tragică a făcut ca ei să ajungă în România după incendiul de la clubul Colectiv.

„Misiunea noastră a fost cu totul bulversată de acest incident. Aş dori să exprim solidaritate pentru pacienţi, familii, pentru colegii noştrii care fac tot ce se poate şi pentru autorităţi”, a declarat Marc Chaouat.

Advertisements

Vincent De Broucker a spus că scopul iniţial al deplasării lor în România a fost de fapt realizarea unui schimb de experienţă privind tratamentul arsurilor grave.

„În Franţa am refăcut recent majoritatea centrelor pentru arsuri. (…) Această cooperare a început în 2013, iar în 2014 specialişti români au fost la Lille într-un schimb de experienţă şi atunci a apărut ideea dezvoltării şi renovării de centre specializate şi în România”, a spus Vincent De Broucker.

Profesorul Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul Floreasca, a declarat că în cadrul acestei colaborări există consultări pentru reorganizarea sectorului de asistenţă pentru bolnavii arşi, precizând că întreaga structură va trebui restandardizată. În cadrul vizitei pe care au făcut-o la Bucureşti specialiştii francezi s-au întâlnit şi cu secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Advertisements

sursa www.oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Mii de credincioşi aşteaptă la rând, în ploaie şi frig, să se închine la moaşele Sfintei Parascheva

Redacția

A murit italianul care s-a împuşcat de dorul unei femei din Podu Iloaiei

Redacția

Teodorovici: Formularul 600 nu mai trebuie depus

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site