NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un cabinet pentru donatori de celule stem va fi deschis la Iasi

Institutul Regional de Oncologie va avea un cabinet pentru donatorii voluntari de celule stem.Rolul acestuia este de a identifica potentialii donatori de celule stem si de a-i înregistra într-o baza de date dupa fenotip. Când cineva are nevoie de un anumit fenotip, din tara sau din afara, se poate gasi foarte simplu donatorul compatibil cu materialul sau genetic, accesând acest registru.

 

În prima faza, nu este vorba decât de o donare teoretica, care nu se realizeaza decât în momentul în care se cere fenotipul înregistrat. Cel care se ofera voluntar pentru transfuzie va urma un set de analize, i se va recolta o cantitate de sânge de 10 ml, se vor separa celulele, se va face tiparea, iar când apare solicitarea pentru transfuzie se si realizeaza, tot în urma unei evaluari clinice si biologice. Unul dintre avantajele înscrierii într-un astfel de program consta în faptul ca, dincolo de a salva o viata, potentialul donator beneficiaza de investigatii medicale gratuite, astfel aflând si care este starea sa generala de sanatate.

  

sursa telem.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Trei supermarketuri din Pașcani amendate de comisarii Protecției Consumatorilor

Redacția

Pregătire pentru trecerea dintre ani, la Paşcani! Recomandări ISU de prevenire a accidentelor provocate de artificii, petarde şi alte materiale pirotehnice

Ema Roman

Primăria primeşte în continuare cereri pentru tichetele de Paşti

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site