RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un angajat al Ambulanței București, confirmat pozitiv cu noul coronavirus

Un angajat al Ambulanței București este confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Angajatul – un asistent de la Ambulanță – a aflat miercuri seară rezultatul testului.

Deocamdată nu se știe care e posibila sursă de contaminare, dacă a fost vorba de un pacient – pentru că a lucrat la transportarea unor cazuri suspecte de Covid-19 – sau dacă s-a infectat în afara serviciului.

A început o anchetă epidemiologică la Ambulanță chiar de miercuri seara. Trebuie stabiliți contacții direcți, atât dintre colegii lui, dar și din rândul pacienților pe care i-a transportat la spitale.

În acest moment, sunt 260 de cazuri de coronavirus confirmate în România. Cele mai multe cazuri se înregistrează în Capitală – 88.

  

De asemenea, sunt peste 3.500 de persoane în carantină și mai mult de 26.000 în izolare la domiciliu.

Secretarul de stat Nelu Tătaru a declarat miercuri seară la Digi24 că deja vorbim despre o transmitere comunitară a virusului și vom vedea că numărul cazurilor va crește din ce în ce mai mult în următoarele zile, având în vedere că deja nu se mai cunoaște sursa de la care persoanele confirmate sunt infectate. Asta înseamnă că sunt oameni infectați care răspândesc virusul și probabil vom ajunge la situația în care numărul cazurilor va deveni mare, pentru că nu vor mai fi posibile anchetele epidemiologice.

sursa DIGI24

Related posts

O nouă abordare la CS Kosarom: premii pentru spectatorii prezenți în tribună. Un 0-0 nedrept!

Răzvan Grecu

Un pacient diagnosticat cu leucemie acută promielocitară are nevoie urgent de trombocite

Redacția

Medicament revoluţionar pentru o boală gravă, aprobat de UE, încă greu accesibil la Iaşi şi în România

Redacția
Încarcă...