RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proiectantul pieței din vale a transmis Primăriei Pașcani argumentele pentru modificarea soluției tehnice la această investiție (DOC)

Firma care se ocupă de proiectul tehnic al pieței vale, Arthenis SRL, a transmis astăzi către Primăria Municipiului Pașcani, o adresă de înaintare a unui memoriu justificativ prin care explică de ce a modificat soluția tehnică de reabilitare a pieței. Solicitarea acestui memoriu justificativ a fost făcută de către primarul Marius Pintilie, care a dorit să informeze consilierii locali de ce proiectantul a venit cu o altă soluție tehnică, la unele dintre lucrări, față de cea prevăzută în studiul de fezabilitate aprobat în urmă cu câțiva ani de aleșii locali.

În documentul transmis astăzi către municipalitate, proiectantul atrage atenția că mai multe documente, care au stat la baza organizării licitației pentru proiectarea și execuția acestor lucrări, au fost întocmite greșit sau nu au fost destul de clare.

Astfel, proiectantul susține că după semnarea contractului cu Primăria Municipiului Pașcani a constatat faptul că beneficiarul nu a transmis o serie de documentații tehnice care au stat la baza elaborării studiului de fezabilitate, necesare în procesul de realizare a serviciilor de proiectare. Documentațiile tehnice în cauză solicitate au fost următoarele:

-Auditul energetic

Advertisements
  

-Avizele obținute la faza SF

-Ridicarea topo în format dwg

– Expertizele tehnice care au stat la baza soluțiilor de reabilitare

-Documentația de avizare a lucrărilor.

Arthenis SRL susține că Primăria Pașcani, pe data de 16.03.2021, a transmis prin posta electronică auditul energetic CORP C1, studiul geotehnic, ridicarea topo format dwg, iar după analizarea documentației primite a constatat faptul că studiul geotehnic are doar un foraj pe amplasament pe zona de nord, lucru insuficient pentru proiectarea unei constructii noi corp C1 si reabilitarea corpului C2.

Proiectantul mai spune că după vizita pe amplasament a constatat că și ridicarea topo era incompletă, deoarece existau mai multe corpuri pe amplasament care nu au fost incluse în ridicarea topografică.

Pe data de 31.03.2021,  Artehnis SRL s-a prezentat pe amplasament pentru efectuarea unui releveu al clădirilor existente pentru înaintarea lucrärilor de proiectare. În urma analizării expertizei tehnice și comparării cu informațiile adunate de pe amplasament s-au constatat neconformități, concluzionând faptul că expertiza necesită actualizări ce includ şi rezolvarea neconformitătilor semnalate.

În primă fază, la finalul anului 2021, proiectantul a înaintat un proiect tehnic al cărui valoare depășea suma de 20 de milioane de lei, cu mult peste suma licitată pentru executarea lucrărilor 7 milioane de lei. Din această cauză proiectul a fost refuzat de către primarul Marius Pintilie, care a solicitat elaborarea unui proiect care să îndeplinească condițiile economice din contractul de execuție.

După mai multe negocieri, la finalul anului 2022 proiectantul a înaintat un nou proiect a cărui valoare este de aproximativ 12 milioane de lei, cu 50% mai mult decât valoarea execuției rezultată din proiectare.

Doar că acest nou proiect nu se respectă soluția tehnică aprobată de consilierii locali odată cu studiul de fezabilitate, astfel că primarul a solictat acest memoriu justificativ. Dacă consilierii locali vor fi de acord cu schimbarea soluției tehnice, atunci lucrările de modernizarea a pieței vale vor putea fi demarate deoarece legislația permite majoarea prețului de execuție prevăzut într-un contract cu maxim 50%.

Advertisements

Vezi adresă Arthenis SRL

Vezi Memoriu Justificativ

Related posts

Pantazi a mințit pe speța Lorimer! Instanța de judecată a decis definitiv că Primăria nu avea în plan să intervină pe spațiile verzi din Piața Gării, ci doar să modernizeze strada Gării! (DOC)

Răzvan Grecu

Stați la ANL? Chiriile vor fi stabilite în funcție de salariu și numărul de camere

Redacția

Ploile au încetat, Primăria a dat startul programului de plombări pe străzile cu probleme

Ema Roman
Încarcă...