NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

UE și-a atins mai devreme ținta de 80% de stocare a gazelor, în ciuda reducerilor Rusiei

UE și-a atins obiectivul de a-și umple spațiile de stocare cu gaze cel puțin până la 80% cu „mult înainte” de termenul-limită din noiembrie, în ciuda perturbărilor continue ale aprovizionării cu gaze din Rusia, a anunțat miercuri responsabila UE pentru energie, Kadri Simson.

Ursula von der Leyen și Frans TimmermansFoto: Virginia Mayo / AP / Profimedia

UE și-a fixat ținta de stocare în mai, drept răspuns la reducerea livrărilor de gaze rusești și pe fondul crizei energetice în curs. Ținta era de minim 80% până la 1 noiembrie 2022 și de cel puțin 90% până la 1 noiembrie în anii următori, pentru a exista suficient gaz pentru depășirea iernii. Nu toate statele UE dețin spații de stocare subterane. Dar dintre cele care au, 10 au depășit deja ținta de 80%,relatează Euractiv, citat de Rador.

  

Belgia, Cehia, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Polonia, Portugalia, Spania și Suedia au depășit 80%, deși trebuie spus că capacitatea lor de stocare variază extrem de mult.

Advertisements
Advertisements

Alte șase țări – Austria, Croația, Ungaria, Olanda, România și Slovacia – și-au atins ținta intermediară pentru 1 septembrie și sunt pe cale s-o atingă la timp și pe cea de 80%.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Două medalii de argint pentru România la Campionatele Europene de Gimnastică pentru juniori / Amelia Ghigoarță e vicecampioană europeană la individual compus

Redacția

Orban, ironii la adresa declaraţiilor preşedintelui Iohannis: Sunt un om ocupat, nu practic golful

Redacția

Austria susține înființarea unor centre pentru refugiați în ţările din vecinătatea Afganistanului / Ministrul austriac de Interne: Obiectivul trebuie să fie menţinerea majorităţii populaţiei în regiune

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site