RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Ucraina respinge în continuare ultimatumul Rusiei privind predarea soldaților de la Mariupol

Ucraina a respins din nou, duminică, ultimatumul Rusiei privind predarea forțelor ucrainene din Mariupol, anunțând că militarii săi „vor rezista până la capăt”.

Premierul Ucrainei, Denis Șmihal, a declarat, după expirarea ultimatumului, că Mariupolul „încă nu a căzut”.

Ministerul rus al Apărării a transmis forțelor ucrainene care încearcă să apere în continuare Mariupol un ultimatum să capituleze până duminică la ora 06:00, ora Moscovei (ora 05:00, ora României, n.red). Moscova a avertizat că depunerea armelor este „singura șansă” a forțelor ucrainene de la Mariupol.

Soția unui marinar de pe crucișătorul Moskva anunță că soțul ei a murit și alți militari sunt dați dispăruți. Rusia neagă informațiile

  

17 Apr, 22:06 | Știri externe

Cine este omul din spatele discursurilor emoționante ale lui Volodimir Zelenski. Are mai puțin de 200 de urmăritori pe Twitter

17 Apr, 16:17 | Știri externe

Au supraviețuit sau nu membrii echipajului de pe crucișătorul Moskva? Filmarea prin care Rusia vrea să demonstreze că da

17 Apr, 16:10 | Știri externe

Şmihal a asigurat că „forţele noastre militare, soldaţii noştri sunt încă acolo. Vor lupta până la capăt”.

La rândul său, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat că nu au mai existat în ultima perioadă discuții la nivel diplomatic între Kiev și Moscova, iar situația din Mariupol ar putea reprezenta „o linie roșie” în această direcție.

Anterior, președintele Volodimir Zelenski avertizase că uciderea de către forțele ruse a militarilor ucraineni de la Mariupol ar duce la întreruperea oricăror discuții de pace între Rusia și Ucraina.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

„Lassie” din viața reală. Un câine a alertat Poliția de accidentul în care a fost implicat stăpânul său

Redacția

VIDEO | Protest fără precedent al antivacciniștilor în Canada. Primarul din Ottawa a declarat stare de urgență

Redacția

Irlanda a relaxat, de sâmbătă, majoritatea regulilor pentru limitarea pandemiei de COVID-19. „Nu mai este justificat să menținem restricțiile”

Redacția
Încarcă...