RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Turcia sabotează procedurile regionale ale NATO în estul Mediteranei care includ și Ciprul

Iritarea intensă a Ankarei față de intenția NATO și, prin extensie, a Washingtonului, de a coopta zonele din Mediterana de Est care includ și numesc Republica Cipru în noile planuri regionale ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, se reflectă în decizia sa de joia trecută de a deraia acest proces, relatează cotidianul atenian Kathimerini.

Manevra Turciei de a umple ordinea de zi cu probleme vechi și noi, cu doar câteva săptămâni înainte de așteptata întâlnire față în față dintre probabilul premier al Greciei după alegerile de duminică, Kyriakos Mitsotakis, și președintele recent reales al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la summitul NATO, limitează efectiv așteptările într-o mare măsură.

Chestiunea a fost inițiată la nivel militar de către generalul Christopher G. Cavoli, Comandantul Suprem Aliat în Europa (SACEUR), care a transmis joi hărțile pentru a trece un proces de acceptare tacită.

Această abordare este urmată pentru a împiedica exprimarea oricăror obiecții și pentru a preveni o discuție substanțială de dragul cauzei comune.

  

Consiliul Nord-Atlantic (NAC) a confirmat impasul de joi și vineri, după ce Turcia a „spart” procesul de acceptare tacită. În aceeași zi, scurgeri de informații pentru Reuters și Politico au arătat cu degetul acuzator către Turcia în legătură cu acest impas,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Australian Open 2023: Finalista de anul trecut, calificare cu mari emoții în turul al doilea

Redacția

Salvamontiştii caută un schior, dat dispărut de către prieteni, în afara domeniului de schi Transalpina

Redacția

Google intenţionează să construiască un centru de date lângă Berlin

Redacția
Încarcă...