NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Transparență în administrația Pantazi: cererile de informare publică ignorate de actualul primar!

Primarul Dumitru Pantazi se opune dreptului la informare a publicului larg garantat prin legea 544/2001. Cererile de informare publică adresate de către NewsPascani.com și Actualitatea TV Primăriei Pașcani sunt fie ignorate, fie obstrucționate! Două astfel de cereri au avut această soartă în ultimele  șase luni.

Cea mai recentă adresă formulată de Actualitatea TV către Primărie a fost sesizare privind starea de incompatibilitate în care s-a aflat Gică Zanet în perioada iulie 2012-noiembrie 2012 atunci când a fost membru în Consiliul de Administrație al Spitalului municipal de Urgență Pașcani și a fost adresată secretarului UAT. Tot în sesizare s-a cerut celui care răspunde de legalitatea din Primărie să verifice și starea de incompatibilitate în care același Gică Zanet se află în calitatea sa de administrator public și de acționar majoritar la o societatea comercială, SICME SRL, care are relații economice atât cu Primăria cât și cu unitățile și societățile subordonate Consiliului Local.

  

Întâmplător sau nu această hârtie a fost rătăcită în Primărie din data de 3 iulie, când a fost depusă la registratura instituției, până pe data de 1 august, atunci când aceasta a ajuns, se pare, la cabinetul secretarului Mircea Zuzan. Întrebat de reporterii Actualitatea TV dacă are cunoștință despre cerere, Zuzan a spus că documentul ar fi trebuit să ajungă la el a doua zi de la intrarea sa în Primărie, deoarece îi era adresat lui, și nu după 28 de zile cum s-a întâmplat. Conform aceleiași surse răspunsul la cele sesizate de Actualitatea TV va fi formulat de către Biroul de Resurse Umane, cel care se ocupă de personalul contractual și care are obligația de a verifica dacă există sau nu stări de incompatibilitate.

O altă adresă, de data aceasta privind furnizarea de informații publice, a rămas fără răspuns deși au trecut 6 luni de când a fost înregistrată la Primărie. Este vorba despre cererea de informare publică adresată în data de 18 martie 2013 primarului Dumitru Pantazi. În acea adresă Actualitatea TV solicita date despre acordurile de colaborare dintre Primăria Pașcani și firmele Schubert Franzke Cluj (cei care au făcut așa zisa Hartă oficială a municipiului) și Trans Lud Aur Company (firmă ce a excavat pășunea Sodomeni). Tot în această adresă se mai cereau informații despre costurile lucrărilor realizate de SC INCOM Iași la fațada sediului Primăriei Pașcani.

Advertisements
Advertisements

Reamintim pe această cale că Primăria are obligație conform legilor în vigoare să răspundă la orice petiție în termen de maxim 30 de zile de la primirea ei, iar la cererile de informare publică în termen de 10 zile.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ruginoasa: 8 kilometri de asfalt în satele Dumbrăvița și Rediu. Lucrările sunt în plină desfășurare

Marius Parteni

Noi înscrieri în cadrul programului “Rabla pentru electrocasnice”, de luni

Redacția

Primele marcaje pentru parcările rezidențiale au fost trasate în zona vale

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site